banner388

Samsun’da Yaralı Kuğu İçin Seferberlik

Samsun’un Terme ilçesinde avcıların elinden yaralı olarak kurtulan kuğu, tedavi amaçlı koruma altına alındı.

Samsun’da Yaralı Kuğu İçin Seferberlik

Samsun’un Terme ilçesinde avcıların elinden yaralı olarak kurtulan kuğu, tedavi amaçlı koruma altına alındı.

03 Ocak 2017 Salı 17:05
Samsun’da Yaralı Kuğu İçin Seferberlik

Samsun'un Terme İlçesi Taşlık Mahallesi'nde bir vatandaş tarafından bulunan avcıların vurduğu yaralı kuğu, belediye ekipleri tarafından alınarak tedavi edilmesi amacıyla yetkililere teslim edildi.

Samsun’un Terme İlçesi Taşlık Mahallesi'nde yaşayan Ayhan Temiz, evinin bahçesinde gezinirken avcılar tarafından vurulmuş, yaralı bir kuğu buldu. Kuğuyu evine götüren Ayhan Temiz, daha sonra belediyeyi arayarak gelen ekiplere teslim etti. 

Terme Belediyesi yetkilileri tarafından teslim alınan kuğu, Terme Gölardı Yaban Hayatını Koruma sahasına getirilerek, Milli Parklar görevlilerine teslim edildi. Ayağında ve kanadında yara olduğu için uçamayan kuğu, yetkililer tarafından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürüldü. 

Terme Gölardı Yaban Hayatı Koruma sahasına yaralı kuğuyu görmeye giden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Hayvanlar dünyayı birlikte paylaştığımız varlıklardır. Doğanın dengesinin korunmasında, besin zincirinin oluşumunda olmazsa olmaz rolleri bulunmaktadır. Onları korumalıyız" dedi. 


Bilinçsiz Avcıların Hedefi Oluyor

Göçmen kuşların göç yolunda bulunan Terme, Çarşamba ve Bafra’nın sulak arazilerinde özellikle Aralık ve Ocak aylarında sıklıkla görülen kuğular, bilinçsiz avcıların da hedefi oluyor. 

Son Güncelleme: 03.01.2017 17:08
Anahtar Kelimeler:
SamsunKuğu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.