banner388

Samsun’da vefalı hemşireler

Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi’nin vefalı hemşireleri, 16 yıldır aynı hastanede tedavi gören doğuştan zihinsel ve bedensel engelli Eren Arslan’ı evinde ziyaret etti.

Samsun’da vefalı hemşireler

Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi’nin vefalı hemşireleri, 16 yıldır aynı hastanede tedavi gören doğuştan zihinsel ve bedensel engelli Eren Arslan’ı evinde ziyaret etti.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 12:29
Samsun’da vefalı hemşireler

Samsun Haber – Samsun’da doğuştan zihinsel ve bedensel engelli olan Eren Arslan’ın 16 yıldır devam eden tedavisinde Samsun Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi’nde göre yapan 4 hemşire büyük rol alıyor. Hemşireler, mesai saatleri dışında da Eren ve annesi Sevda Arslan’ı ziyarette bulunuyor.


Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi'nde görev yapan hemşireler Canan Bayrak (42), Zarife Kıdık (53), Mesude Seçgin (46), Mehtap Keskin (38) ile anne Sevda Arslan arasında tedavi sürecinde bir bağ oluştu. Hastane Başhekimi Alaiddin Domaç, hemşirelerle birlikte 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle Eren Arslan'a ziyarette bulundu. 


Anne Sevda Arslan, oğlunun tedavi sürecinde 16 yıldır aynı hastaneye gidip geldiklerini, oradaki hemşirelerle güçlü bir bağ kurduklarını belirtirken, "Oğlum ağır engelli olduğu için zaman zaman hastanede uzun dönem yatarak tedavi görüyor. Bu sürede artık hemşireler bizi biz onları yakından tanıdık. Sağ olsunlar bizimle çok yakınlar ilgileniyorlar. Onlar artık bizim için kanatsız melek gibiler. Hepsi ailemden bir parça gibi. Bazılarını oğlumun doğumundan bu güne tanıyorum" dedi.

"SEVGİ EN BÜYÜK İLAÇ"

Hemşire Mesude Seçgin, "Sevda hanım da oğlu ile çok ilgili çok fedakar bir anne. Benim de iki oğlum var ama ben Sevda hanımın emeğini kendimde göremiyorum. Sevda hanımı çok emektar. Oğluna pırıl pırıl bakıyor" dedi.


16 yıl önce Eren'in doğumdan sonra aile tanıştıklarını belirten hemşire Zarife Kıdık, "Zaman geçtikçe Eren'le aramızda bir sevgi bağı oluşturduk. Annesi ile de öyle. Uzun yıllardır tanıyoruz ve kendi ailemizden birisi oldu. Sürekli görüşüyoruz. Eren'de bizi gördüğü zaman zaten yüzü gülüyor çok mutlu oluyor" ifadelerini kullandı.


Hemşire Mehtap Keskin, Eren'i çocukları gibi gördüklerini dile getirerek "Eren'in annesinin yaptığı biz kesinlikle kendi çocuklarımıza yaptığımızı düşünmüyorum. Biz elimizden geldiğince sevgi ve şefkatle yaklaşıyoruz ama bütün engelli hastalarımızın bizden beklediği sadece karşılıksız sevgi. Buna ihtiyaçları var. Her şeyin başı sevgi, sevgi en büyük ilaçtır" dedi.


Başhekim Alaiddin Domaç ise Eren ile ilgili yaptığı konuşmada, "Eren'in gerek yoğun bakımlarımız gerek servislerimizde bu tür hastalarımızın tedavisi için gerekli bütün imkanlara sahibiz. Eren'in tedavi süreçlerinde zaman zaman gördük ki annesinin yanı sıra yeri geldiğinde hemşire hanımların yanımıza gelip 'Eren'in böyle bir sorunu var' deyip çözüm bulmaya çalışıyorlar. Bu beni çok mutlu etti. Biz kendimizi hastalarımızla beraber bir ailenin bir parçası olarak görüyoruz. Bunun da gerçekleştiğini görmüş olmanın gururunu yaşıyorum. Arkadaşlarımız bu konuda çok hassas davranıyorlar çok özveri ile çalışıyorlar" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Samsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.