banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da uçurtmaların gölgesi altında anlamlı etkinlik

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Batı Park’ta uçurtma etkinliği düzenlendi.

banner269

Samsun’da uçurtmaların gölgesi altında anlamlı etkinlik

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Batı Park’ta uçurtma etkinliği düzenlendi.

05 Haziran 2018 Salı 15:43

Samsun haber - 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Batı Park’ta düzenlenen uçurtma etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok katıldı. Karaduman ve  Karaaslan, Gençlik Kollarındaki öğrencilerle birlikte uçurtma uçurarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

“Her şey eğitimin sonucudur”

Farkındalığın gitgide büyümesinin nedeni olarak eğitimi gördüğünü ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Gerçekten günümüz dünyasında çevrenin önemi her geçen gün daha da çok hissediliyor. Öncülerin sayesinde toplumumuzda da çevre bilinci gitgide gelişmektedir. Bizim inancımız gibi gereği de temiz bir toplu ve çevreye sahip olmamız gerekiyor. Gezdiğimiz yerlerde zaman zaman piknik yerlerinde gördüğümüz manzaralar insanı üzüyor. Çevre günü nedeniyle bu günlerin dile gelmesi insanların daha çok bilinçlenmesi ve bu tür yanlış davranışlara da engel olma anlamında bir farkındalık yaratır diye düşünüyorum. Çünkü her şey eğitimin sonucudur” şeklinde konuştu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, “AK Parti iktidarlarından önce çevreyle ilgili hiçbir şey yoktu. Çevreyle ilgili farkındalığı 16 yıldır AK Parti sayesinde tüm vatandaşlarımız görme ve değerlendirme imkanı buldu. Çevreyle ilgili yapılanları görmek için sadece etrafımıza bakmamız yeterli. Bundan sonra da yapılanlar yapılacak olanların bir göstergesi olacaktır” dedi.

“Öncümüz Recep Tayyip Erdoğan”

Çevreyle ilgili öncülerinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Başkan Karaaslan, “Dünya Çevre Gününde gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği Samsun semalarından uçurtmaların gölgesi altında yapmak aslında doğanın temsili olan bu renklerle bir mesaj vermek bizce çok önemli. Çevreyle ilgili farkındalığın aslında geçtiğimiz yıllarda büyük oranda arttığı ve Türkiye’de tek olması özelliğiyle AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak elbette bizim ekimizle birlikte uzun zamandır üzerinde çalıştığımız çalışmaları anlatmak bakımından çok önemli. Çevre ile ilgili öncümüz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. İlk kez İstanbul’da Belediye Başkanı olduğunda işe İstanbul’un dünya şehrine yakışmayacak görüntüsünü düzeltmekle başladı. İstanbul’da çöp dağları, susuzluk gibi sorunlar vardı. Bir Belediye Başkanının neleri değiştirebileceğini, bir şehre neler katabileceğini, bir bakış açısının o şehirden başlayarak sonra tüm Türkiye’ye nasıl yayılabileceğini gördük” diye konuştu.

Haber: Müberra TAŞÇI Kameraman: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 05.06.2018 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.