banner388

Samsun’da tirit şöleni

Havza ve Atakum Belediyesi tarafından Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezinde gerçekleştirilen 14. Geleneksel Tirit Programı, Samsun’un önde gelen isimlerinin katılımıyla eğlenceli görüntülere sahne oldu.

Samsun’da tirit şöleni

Havza ve Atakum Belediyesi tarafından Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezinde gerçekleştirilen 14. Geleneksel Tirit Programı, Samsun’un önde gelen isimlerinin katılımıyla eğlenceli görüntülere sahne oldu.

02 Şubat 2018 Cuma 00:16
Samsun’da tirit şöleni

Samsun Haber- Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde gerçekleştirilen Tirit Programı Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

GELENEK DEVAM ETTİRİLİYOR

Programda konuşma yapan Havza Belediye Başkanı Av. Murat Ekiz, “Tirit bahane, amaç Havzalıları bir araya getirmek. Esas olan birlik, beraberlik ve kardeşlik. Önceleri dedelerimiz, babalarımız uzun kış aylarında bir araya gelirler, tirit yaparak sorunlarını konuşurlar ve sohbet ederlermiş. Bizlerde bu geleneği devam ettirerek Havza'nın tanıtımı için çalışıyoruz ve çalışacağız. Yaşanan terör olayları ve şehitlerimiz nedeni ile programımızın eğlence kısmını iptal ettik. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.

ÖNEMLİ OLAN BİRLİK VE BERABERLİK

Bu tür gecelerin birlik ve beraberliğin pekişmesi için önemli olduğunu belirten Vali Osman Kaymak ise, “Değerli misafirler; öncelikle tirit gecesine hepiniz hoş geldiniz. Samsun çok güzellikleri ve özellikleri olan büyük bir şehir. Bu tirit geceleri bizim Samsun’u tanımamıza vesile oluyor. Bu kültürel değerlerin yaşatılması çok önemli. Bu kaz tiritinin tanıtılması şüphesiz ilimiz için çok önemlidir. Arkadaşlar aslında kaz tiriti bahane önemli olan dostluk ve beraberliktir. O yönüyle Havza Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu güzel ülkemizde bir ve beraber olmak çok önemlidir. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın inşallah. Allah ülkemize dirlik düzenlik versin. İnşallah huzur içerisinde gelecek yılları karşılayalım. Samsunumuzu daha çok büyütelim. Samsun istihdama daha çok insan kazandırsın. ” şeklinde konuştu.

MEHMETÇİKLERİMİZE ÇOK DUA EDİYORUZ

Konuşmasında Afrin operasyonuna da değinen Vali Osman Kaymak, “Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye Afrin’de çok ciddi bir mücadele veriyor. PKK ve diğer terör örgütlerinden ülkemizi arındırmaya çalışıyor. Askerlerimiz orada mücadele edecek biz de askerlerimize destek olacağız. Askerlerimiz Afrin’e işgal için girmiyor. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Bizi tehdit eden orada kurulacak bir devlet ülkemizin geleceğini, güvenini ve huzurunu tehdit altına alacaktır. Bunun önlenmesi için bu karar çok doğrudur. Mehmetçiklerimize çok dua ediyoruz. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Gerçekten Sayın Cumhurbaşkanımız şu an Türkiye’de ve dünyada çok büyük bir mücadele veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu gücü sizlerin sayesinde. Güçlü olmak için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Dünya ile bilek güreşi yapmak için güçlü olmak durumundayız. Daha çok çalışıp, daha çok üretmek zorundayız.” dedi.

ARTIK GÖÇ VEREN BİR İL DEĞİL GÖÇ ALAN BİR İL DURUMUNDAYIZ

Son yıllarda Samsun’da çok büyük gelişmeler olduğunu ifade eden Vali Osman Kaymak, “Artık göç veren bir il değil göç alan bir il durumundayız. Bu konuda istihdam çok önemli. Samsun her alanda potansiyeli yüksek bir il konumunda. Bu potansiyeli çok daha iyi kullanma konusunda yapacağımız çok fazla çalışmalar var. Bu çerçevede Organize Sanayi Bölgelerini çok önemsiyoruz. Havza Organize Sanayi Bölgesi şu an arsa satış aşamasına geldi. Biz Sayın Milletvekillerimizle birlikte Kavak ve Havza bölgesinde yerli otomobil fabrikası kurulması için dosya hazırladık. Yetkililere sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı milli otomobil projesi çerçevesinde bunun Samsun’da olması, inanıyorum ki Samsun’a büyük bir kalkınma hamlesini yakalatacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta Amasya’da müjde verdiği hızlı tren projesi Samsun’un ufkunu açacaktır. Benim için bu şehirde görev yapmak onur ve gurur vericidir. Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde düzenlenen 14. Geleneksel Tirit Gecesi’ne ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Son Güncelleme: 02.02.2018 09:16
Anahtar Kelimeler:
AtakumSamsunHavzaTirit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.