banner388

Samsun’da şantiye şefleri eğitiliyor

Samsun Makine Mühendisleri Odası ‘’şantiye şefliği semineri’’ düzenledi.

Samsun’da şantiye şefleri eğitiliyor

Samsun Makine Mühendisleri Odası ‘’şantiye şefliği semineri’’ düzenledi.

14 Temmuz 2017 Cuma 12:40
Samsun’da şantiye şefleri eğitiliyor

Samsun Haber - Seminer Samsun Makine Mühendisleri Odası’nda gerçekleşti. Çeşitli konu başlıkları çerçevesinde bilgiler verildi. Seminere Samsun  ve Amasya’dan 18 makine mühendisi katıldı.

Seminerle ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail Yolaydın, “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik” gereğince yapıların yapımında şantiye şefinin istihdamının zorunlu olduğunu (yasal istisnalar haricinde), her şantiye şefinin ikamet ettiği il içerisinde görev yapabileceğini, şantiye şeflerinin aynı zamanda İşçi Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı gereği yapılması gerekenlerden sorumlu olduğunu söyledi. Mimar veya mühendis unvanlı şantiye şeflerinin aynı anda üstlenebileceği işlerin toplamının 30 bin m2’yi geçemeyeceğini ancak yapım işinin tek ruhsata bağlı veya toplu yapı niteliğinde olması halinde 30 bin m2’yi geçmeme şartı aranmadığını belirten Yolaydın, “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca inşaat sektörü çok tehlikeli sektörler kapsamındadır” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.