banner388

Samsun’da Sağlıklı Yaşam Yarışması

Samsun Sema Cengiz Büberci Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu Geleneksel Salata Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Samsun’da Sağlıklı Yaşam Yarışması

Samsun Sema Cengiz Büberci Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu Geleneksel Salata Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

21 Aralık 2016 Çarşamba 18:09
Samsun’da Sağlıklı Yaşam Yarışması

Bireylere sağlıklı beslenme konusunda farkındalık yaratma amacıyla Sema Cengiz Büberci Lisesi ‘nce düzenlenen yarışmaya 43 kişi katıldı. Halka açık olarak gerçekleştirilen yarışmada birbirinden değerli şefler jürilik yaptı. Yarışmada; tahinli patlıcan salatasıyla Ümran Kaplan birinci, kış masalı salatasıyla Zehra Tangaz ikinci, nohut salatası ile Şebnem Tunçtürk üçüncü oldu. Birinciye ankastre fırın, ikinciye davlumbaz, üçüncüye aspiratör hediye edildi. Diğer yarışmacılara ise çeşitli ödüller verildi. 
Yarışmanın ödül töreni Sema Cengiz Büberci Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene; İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Okuyucu, Karadeniz Aşçılar ve Turizmciler Birliği Başkanı İhsan Çürükoğlu, Sema Cengiz Büberci Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seher Kulein, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, "Bir ülkenin tarihi geçmişini anlayabilmek için mutfağa girmeniz yeterli. Tarihi backgroundu zengin olan her ülkenin hiç kuşkunuz olmasın mutfağı da zengindir" dedi.

Tahinli patlıcan salatası ile birinciliği kazanan Ümran Kaplan, "Birinci olabileceğimi düşünüyordum. Fakat ismim söylenince yine şaşırdım. Böyle bir ödül kazandığım için çok mutluyum. Böyle bir şeye ihtiyacım vardı. Kazanmasak da bizim için önemli değildi. Çünkü burada güzel bir heyecan yaşadık" diye konuştu.
Üçüncü olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Şebnem Tunçtürk, "İsmim okununca şok oldum. Beklemiyordum. Çok şaşırdım. Ödül de çok hoşuma gitti. Ödülleri veren firmaya da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 23.12.2016 16:04
Anahtar Kelimeler:
SamsunYarışma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.