banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da Robot Maceram Projesi tamamlandı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) düzenlenen TÜBİTAK 4004 İlk-Okul Robot Maceram Projesi tamamlandı.

banner269

Samsun’da Robot Maceram Projesi tamamlandı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) düzenlenen TÜBİTAK 4004 İlk-Okul Robot Maceram Projesi tamamlandı.

12 Ağustos 2018 Pazar 15:59
Samsun’da Robot Maceram Projesi tamamlandı

Samsun haber - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ÜBİTAK 4004 İlk-Okul Robot Maceram Projesi düzenlendi. 30 ilkokul 3. sınıf öğrencisinin katıldığı etkinlik 6 gün sürdü. 

Öğrenciler robotik kodlama, bilgisayarsız oyun etkinlikleri, sanat ve drama etkinlikleri verilirken kodlamayı öğrenen küçük çocuklar engellilere kolaylık sağlayan baston, elektronik aletlere fazla yaklaşınca uyaran robot, çizgi izleyen tırtıl robot, kitap tanıtan robot, trafikte otomatik ilerleyen robot yaptı.

Minik öğrenciler aynı zamanda robotlarına bowling oynattılar, dans ettirdiler, tavşan gibi hareket ettirdiler.

OMÜ Sınıf Öğretmenliği Araş. Gör. Elif Güven Demir yaptığı açıklamada “Projemizde amacımız, ilkokul 3. sınıf öğrencilerinde robotik dünya ile ilgili farkındalık oluşturmaktı. Robotların, sanat, spor, fen, matematik, tarih ile ilişkilendirebileceklerini göstermek istedik. Öğrencilerimizin ve velilerimizin olumlu dönütleri bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimizin robotik dünyaya ilgilerinin arttığını gözlemledik. Bu eğitim sadece bir başlangıçtı. En önemli kısım bundan sonra başlıyor. Öğrencilerimiz burada öğrendiklerini geliştirmeli, yaptıkları çalışmalarla okullarında ve çevrelerindeki herkese örnek olmalılar. Onlar artık bizim ‘Robot Bilim Elçilerimiz’. Bundan sonraki süreçte okullarında farkındalık oluşturacaklarına inanıyoruz” dedi.

Projenin sonunda ise öğrenciler ziyaretçilere ürünlerini sergiledi. Küçük öğrencilere Robot Bilim Elçisi rozetlerini kendi tasarladıkları robot getirdi.

Proje ekibine teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen “Kodlasam Projemiz kapsamında ortaokul öğrencilerimizin algoritmik düşünme becerilerinin gelişmesi için ilçelerimize kodlama atölyeleri kuracağız. İlk-okul Robot Maceram Projesi’nin katkısıyla sürece ilkokul öğrencilerimizi de dahil etmeyi planlıyoruz. Burada eğitim alan öğrencilerimiz okullarında robot bilim elçisi olacaklar. Onların örnek olması ve desteğiyle robotik eğitimler ilkokul düzeyinde de yaygınlaşacak” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunRobot
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.