banner388

Samsun’da pazar esnafı isyanda

Samsun'un İlkadım ilçesinde su, elektrik ve tuvalet sorunları çözülmeyen pazar esnafı isyan etti.

Samsun’da pazar esnafı isyanda

Samsun'un İlkadım ilçesinde su, elektrik ve tuvalet sorunları çözülmeyen pazar esnafı isyan etti.

05 Ağustos 2017 Cumartesi 14:59
Samsun’da pazar esnafı isyanda

Samsun’un İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi Ağabali Caddesi üzerine her hafta sonu kurulan Modern Halk Pazarı esnafının derdi saymakla bitmiyor. Su, elektrik ve tuvalet sorunları öne çıkan esnaf veryansın ederken, yetkililere görev çağrısı yapıyor.
 


“DAMACANALARLA  SU TAŞIMAKTAN BIKTIK”


Balıkçı esnaf Taner Anaç, “Bizim mesaimiz gecenin 12:00’sinde başlıyor. Balıkhaneye giderek balıklarımızı alıyoruz. Daha sonra balıkları tezgâhımıza yerleştirmeden, çevredeki parklardaki çeşmelerden damacanalara su dolduruyoruz. Sonra bu suları Pazar yerine kadar taşıyoruz. Kısacası biz balıkçı esnafın su sorunu var. Yetkililere sesleniyoruz; Su taşımaktan bıktık. Pazar yerine çeşme yapsınlar. Parası neyse vermeye razıyız” diyor.

“MALIMIZ HEM EKŞİYOR HEM DE KOKUYOR”


Modern Halk Pazarında yumurta, peynir, tereyağı ve çökelek gibi ürünler satan esnaf Ahmet Boyun ise “Bizim sattığımız ürünlerin, muhafaza edilmesi gerekiyor. Sıcaktan malımız hem ekşiyor hem de kokuyor. Bize resmen ‘eve git’ diyorlar. Pazar yerinde bizler için bir bölüm ayrılarak, kapalı dolaplar yapılmasını istiyoruz. Ücreti neyse biz karşılamaya razıyız. Elektriğin faturasını öderiz, yeter ki bizim sorunlarımızla ilgilenilsin. Müşteriye mal satarken yüzümüz kızarıyor” diyerek veryansın ediyor.

“BANA ELEKTRİK VERMEDİLER. DOLAP VE JENERATÖR ALDIM”


Buzdolabı konusunda sorun yaşayan Şeref Dursun adlı esnaf da yetkililere veryansın ediyor. Elektrik bulamayan Şeref Dursun, satın aldığı jeneratör sayesinde ürünlerini muhafaza etmeye çalışıyor. Esnaf Şeref Dursun, şöyle konuşuyor; “Pazaryerinde elektrik sorunumuz var. Çevredeki esnaftan parasını vermek üzere elektrik istedim ama vermediler. Ben de kendi çaremi kendim buldum. Bir tane buzdolabı ve jeneratör aldım. Kendi başımın çaresine kendim bakıyorum.”

“ESNAF ELİNİ YÜZÜNÜ YIKAMAYA SU BULAMIYOR”


Esnaf Şeref Dursun, konuşmasına şöyle devam ediyor; “Pazarda ayrıca su sorunumuz var. Esnaf içmeye, elini yüzünü yıkamaya su bulamıyor. Pazaryerine acilen çeşme yapılması lazım. Ayrıca, az şiddetli bir rüzgâr estiğinde esnafın şemsiyeleri kırılıyor veya parçalanıyor. Esnaf burada resmen kaderine terk edilmiş durumda. Kimse bize bakmıyor. Her şeyi kendi imkânlarımızla çözmeye çalışıyoruz. Belediye bizimle ilgilenmeli. Pazaryerine güzel bir bakım yapılsın. Maliyeti 5 TL’yse bizden 10 Lira alınsın.”

ESNAF SU, TUVALETE NEREYE GİDECEK?


Meyve satıcılığı yapan Salih Güven adlı pazar esnafı da, “Küçük illerimizde bile modern pazar yerleri var. Burada esnaf çok rahat satış yapıyor. Bizler ise çay içtiğimiz kahvehanelere tuvalete gidiyoruz.  Tuvaletle ilgili çok büyük sorunumuz var. Bu esnaf elini nerede yıkayacak? Tuvaletini nereye yapacak? Bunlar bizim en insani ihtiyaçlarımız. Pazaryerine işgaliye parası veriyoruz. Bunun bedeli bu mudur? Büyüklerimiz ihtiyaçlarımızı karşılamalılar” diyerek yetkililere sesleniyor.

“ARTIK BİRİLERİ BİZİM SESİMİZE KULAK VERSİN”


Bir başka meyve satıcısı olan Emin Güney de, işgaliye parası verdiklerini hatırlatıyor ve “Pazar esnafının elektriği yok, tuvaleti yok, suyu yok. Bu sorunlar bizim sağlığımızı da etkiliyor. Kimse bizimle ilgilenmiyor. Artık birileri bizim sesimize kulak versin” diyor.
 

Samsunhaber.com Dergisi / Tolga Birgücü

Son Güncelleme: 05.08.2017 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selim 2017-08-05 15:55:39

sokak arası pazarlara razı olursanız olacağı budur,kapalı pazar yerleri isteyin sözde belediyelerden

Avatar
Can 2017-08-06 12:12:23

Her arsaya bina izni veren belediyeden ne beklersin yeşillik diye bişe kalmadı bu millet evle arabayla bozmuş kafayï öbür dünyayı gerçek olan yeri düşünen yok