banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da ot yemekleri festivali başladı

Samsun'da düzenlenen 3'üncü Ot Yemekleri Festivali Bafra ilçesinde başladı.

banner269

Samsun'da ot yemekleri festivali başladı

Samsun'da düzenlenen 3'üncü Ot Yemekleri Festivali Bafra ilçesinde başladı.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 18:05
Samsun'da ot yemekleri festivali başladı

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Samsun Turizm Altyapısı Birliği'nin katkılarıyla yapılan 3'üncü Yöresel Ot Yemekleri Festivali Bafra İlçesi Sürmeli Mahallesi'nde başladı. Festivalde düzenlenen ot toplama yarışmasına 44 kişi katıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fergan Karayel toplanacak otlar ile ilgili yarışmacılara uyarılarda bulundu ve yarışma kuralları hakkında bilgi verdi. Yarışmacılar topladıkları otları jüriye teslim etti. 

Samsun'da bin 800 otun yenilebilir olduğunu söyleyen Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, "Bugün bizler için bir pazar kuruldu ve burada organik yiyecekler var. Otlar ve diğer kuru yiyeceklerde var. Etkinliğe kadınlı erkekli 44 yarışmacı katıldı. Amasya ve Tokat Üniversitesinden jüri üyeleri var. Kaç çeşit ot toplanacak bunu göreceğiz. Dünyada yetişen otların yüzde yetmiş oranı Samsun'da da var" dedi.

Son Güncelleme: 17.05.2017 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.