banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da o okuldan mezun olanlar kolay iş buluyor

Samsun’da yer alan Nedime Serap Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunda eğitim görenler okul sonrası iş hayatında oldukça şanslılar

banner269

Samsun’da o okuldan mezun olanlar kolay iş buluyor

Samsun’da yer alan Nedime Serap Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunda eğitim görenler okul sonrası iş hayatında oldukça şanslılar

15 Mayıs 2017 Pazartesi 10:12
Samsun’da o okuldan mezun olanlar kolay iş buluyor

Samsun Haber - Samsun’da eğitim veren bu okul öğrencilerini gemi yapımı ve denizcilik alanında donanımlı bir birey olarak yetiştiriyor.

Bu okulda okuyanlar iş bulmada sorun yaşamıyor

Burada eğitim gören öğrenciler, her türlü imkana sahip. Gemi aksanında neler bulunuyorsa burada öğrenciler hepsini deneyimleme görebilme fırsatına sahip. Gemilerin tasarımları konusunda da eğitim alan öğrenciler simülatörler aracılığıyla farklı tecrübeler edinebiliyor.Deneyimli öğretmen kadrosuna sahip olan bu okuldan mezun olanların ayrıcalığı ise iş yaşamında iş bulma konusunda pek de sıkıntı yaşamıyor oluşları.

İşte öğrenci görüşleri

İşte bu okulda öğrenim gören öğrencilerden bazılarının görüşleri. Örneğin Gemi Yönetimi Güverte Bölümü 12. sınıf öğrencisi Leyla Serter, "Mezun olunca hem kaptanlık hem de karadaki alanda çalışmak istiyorum. Bu hayalimdeki bir meslek. Bu sektörde bayanların fazla olmadığı gerekçesiyle buraya gelirken karşı çıkanlar oldu. Bu tabuları kırarak hala bu okuldayım. Bu sene mezun olduktan sonra ilk uzun stajımı yapıp denizcilik hayatına giriş yapacağım. 'Denizde kızın ne işi var' şeklindeki tabular yıkıldı. Artık erkekler kadar kadınların da bu sektörde yeri var. Çoğu gemiler kadın personellerle çalışıyor. Böyle bir sıkıntımız kalmadı diyebiliriz" şeklinde konuştu.

12. sınıf öğrencisi Enes Kaçak, “Bu okula geldikten sonra denizin nasıl bir yer olduğunu daha iyi öğrendim. Denizin dışarıdan görüldüğü gibi bir yer olmadığını burada öğrendim. Denize olan merakımı bu okulda giderebildim. Bu alanda üniversite okumak istiyorum. Yat kaptanlığı düşünüyorum. Bu alanda ilerlemeyi düşünüyorum" dedi. 

Gelirleri 1-4 bin dolar seviyelerinde

Okulun 2007-08 yılı eğitim hayatında başladığını Türkiye’de denizcilik eğitimi veren okullar arasında ilk 10’da yer aldığını ifade eden okul müdürü Mümin Akça, mezun olan öğrencilerin denizlerde 3 kilovatlık ve 3 bin gross tonluk gemilerde rahatlıkla çalışabildiğini belirtiyor. Ayrıca öğrencilerin gelir olarak kazanımlarının iyi olduğunu söyleyen Mümin Akça, mezun olduktan sonra gemicilik alanında çalışanların oranını yüzde 60 olarak belirtiyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.