banner388

Samsun’da o liseyi okuyan işsiz kalmıyor

Türkiye’nin her bölgesinden okumak için Samsun’da ki bu okula gelen öğrenciler burada ki eğitimlerinden sonra yüzde 85 oranında istihdam ediliyor

Samsun’da o liseyi okuyan işsiz kalmıyor

Türkiye’nin her bölgesinden okumak için Samsun’da ki bu okula gelen öğrenciler burada ki eğitimlerinden sonra yüzde 85 oranında istihdam ediliyor

08 Mayıs 2017 Pazartesi 09:34
Samsun’da o liseyi okuyan işsiz kalmıyor

Samsun Haber - Türkiye’de üniversite mezunu iş bulamayan bir çok kişi varken Samsun’da yer alan bir liseden mezun olanların istihdam edilme oranları oldukça yüksek. 

Bu okul Samsun’da bulunan okulun adı  Gelemen Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi.(Samsun Tarım Lisesi) uygulamalı eğitimin verildiği bu lisede veteriner sağlık eğitimi alanın da öğrenim gören öğrencilerin eğitim hayatı sonrası iş hayatına katılabilme oranları oldukça yüksek. 

Toplam 300 öğrenci

Türkiye’nin en başarılı tarım liselerinden biri olan bu okuldan mezun olan öğrenciler hayvan sağlığı alanın da bir çok iş kolunda veteriner teknisyen olarak görev alabiliyor. Türkiye’nin bir çok bölgesinden eğitim almaya gelen öğrencilerin yer aldığı okulda toplamda 300 öğrenci eğitim görüyor.

''Çalıştığım halde iş teklifleri geliyor''

İşte okuldan mezun olduktan sonra iş bulan bir kişi Gökhan Atmaca, istihdam alanında durumu çalışırken bile iş teklifleri almakla anlatıyor. Atmaca, , "Okuldan mezun olur olmaz 15-20 gün içerisinde direk iş hayatına atıldım. Kendimizi geliştirdikten sonra bu alanda işsiz kalma gibi bir sorun yok. Çalıştığım halde bile iş teklifleri geliyor. Güzel bir mesleğimiz var. Hayvanlarla uğraşıyoruz. İki kardeşim var, onları da mezun olduğum okula göndereceğim" dedi.

Eğitim almak için Muğla'dan Samsun Gelemen Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesine gelen 10. sınıf öğrencisi Kağan Güngör, "Hayvancılıkla uğraşıyoruz. Küçüklüğümden beri hayvanlarla iç içeyim. Babamın yönlendirmesiyle buraya isteyerek geldim. Buradaki eğitimden memnunum. Uygulamalı olarak öğreniyoruz. Hayvanları seven hayvancılık işini düşünen herkes buraya gelebilir. Kendimiz hayvancılık yaptığımız için burada aldığım bilgileri aileme öğreteceğim. Onlar da bunlardan faydalanabilir. Ayrıca çiftliklerde Veteriner olarak çalışmak isterim" diye konuştu.

''Türkiye'de yüzde 85 oranında iş bulma oranına sahiptir.''

Okul müdürü İsmail Rahman Köse,  ‘’Tarım meslek liseleri içerisinde başarı sırası olarak okulumuz Türkiye'de 3. sırada yer alıyor. Bu başarı, Türkiye'nin çeşitli illerinden öğrencileri okulumuza çekmektedir. Yaklaşık 300 öğrencimiz var. Bu öğrencilerin yaklaşık 100 öğrenci farklı şehirlerden gelen öğrencilerdir. Okul alanı içerisinde pansiyonumuz mevcut. Şehir dışından gelen öğrencilerimiz burada güzel bir ortamda eğitimlerini almaktadır
Mezun olan öğrencilerin iş bulma imkanı olarak Türkiye'de en yüksek istihdam oranına sahiptir. Tarım Meslek Lisesi olarak veteriner sağlık alanında Türkiye'de yüzde 85 oranında iş bulma oranına sahiptir.’’ dedi
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.