banner388

Samsun’da o ilçe anons ile işçi arıyor

Ülke genelinde işsizliğin büyük bir sorun oluşturduğu bu günlerde Samsun’un Kavak ilçesinde, kurumlar anons ile istihdam etmek üzere işçi aranıyor. 

Samsun’da o ilçe anons ile işçi arıyor

Ülke genelinde işsizliğin büyük bir sorun oluşturduğu bu günlerde Samsun’un Kavak ilçesinde, kurumlar anons ile istihdam etmek üzere işçi aranıyor. 

21 Eylül 2017 Perşembe 16:37
Samsun’da o ilçe anons ile işçi arıyor

Samsun Haber- Samsun’un Kavak ilçesi "anonsla işçi arayan ilçe" olarak anılmaya başlandı. Ülke genelinde işsizlik ile mücadelede çeşitli formüller aranırken, Samsun Kavak ilçesinde kurumlar anons ile işçi arıyor. Dün gerçekleşen olayda özel bir şirket bünyesinde istihdam etmek üzere ihtiyaç duyulan 45 personel için belediye hoparlörlerinden yaptırdığı anonslarla işçi aramaya başladı.

Günümüzde birçok yerde gençlerin iş aradığını, Kavak’ta ise böylr bir sorun olmadığını, firmalar için işçi bulma telaşına düştüklerini söyleyen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana işsizlik ile ciddi mücadelelerde bulunduk. Bu önemli sorunun tümüyle ortadan kalkması için ne yapılması gerekiyorsa biz onu yaptık ve şuan bu çalışmalarımızın meyvesini topluyoruz. Bugün birçok yerde gençler iş ararken biz ise tüm işsiz gençlerimizi iş sahibi yapıp yeni firmalarımız için işçi bulma telaşına düştük” dedi.

Bugünlere gelmek için çok çalıştıklarını, bundan sonrada zamanında işsizlik nedeni ile Kavak’tan göç eden vatandaşların geri dönmesi için çalışacaklarını belirten Başkan Sarıcaoğlu, “Göreve geldiğimiz ilk yıllarda kapımızı çalan herkes iş isterken bugün biz belediyemizden anons ile bir firmamız için gerekli olan bay-bayan 45 işçiyi bulma telaşına düştük. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. İlçemizde işsizliği yenmek için işçi ile işveren arasında köprü görecek bir ofis oluşturmamızın katkısı da büyük oldu. Bu ofisti işçi ile işvereni bir araya getirip 745 gencimizi iş sahibi yaptık. Şimdi hedefimiz ilçemiz dışında yaşayan ve işsizlik nedeniyle memleketlerine dönemeyen Kavaklı hemşehrilerimizi yeniden doğdukları topraklarla buluşturmaktır” ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 21.09.2017 16:54
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberKazak Ahber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tarık 2017-09-22 00:03:40

Başkanım size helal olsun diğer belediyelerimizin başkanına da ders olsun örnek olsun sizi büyükşehir belediye başkanlığından inşAllah görürüz

Avatar
Kavaklı mısın? 2017-09-22 08:48:57

Koskoca ülke bi Kavak kadar olamıyor işte. Gerçekten çalışmak budur işte. Bravo Kavak!

Avatar
Asdfghj 2017-09-22 20:12:45

Işin tanımı ne

Avatar
Yahya alkan 2017-09-23 01:18:14

Helal olsun kavak belediye baskanimiza

Avatar
Tanju ladik li 2017-09-23 21:57:06

Helal olsun başkanım ladik de böyle bir çözüm yok başarılarınızın devamını dilerim

Avatar
Tanju ladikli 2017-09-23 22:00:28

Helal olsun başkanım başarılarınızın devamını diliyorum böyle işsizlik sorununu ladik de çözmek isteyen yok kavak kısa zamanda gelişen ilçe helal olsun