banner388

Samsun'da o bitkinin kilosu 30 TL'den satılıyor

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde çiftçinin gözdesi olan bitkinin kilosu 30 TL'den satılıyor.

Samsun'da o bitkinin kilosu 30 TL'den satılıyor

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde çiftçinin gözdesi olan bitkinin kilosu 30 TL'den satılıyor.

05 Ağustos 2017 Cumartesi 11:53
Samsun'da o bitkinin kilosu 30 TL'den satılıyor

Samsun haber - Samsun'un 19 Mayıs ilçesi izinsiz sökümü yasak olan Salep Bitkisi proje kapsamında çiftçiler tarafından üretiliyor. Bu yıl 12 ton üretim yapılan salep bitkisi (orkide) çiftçilerin gözdesi oldu. Yumruları kurutulan bitki toz haline getirilerek dondurma yapımında kullanılıyor. Yaş şekilde 30 TL'den satılırken çiftçi ürünün hasadını yapmadan tarlada sattı.

11 ÜRETİCİ İZİN ALDI

19 Mayıs ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izin alarak 11 üretici tarafından 13 dönüm alana salep bitkisi dikildi. 


“HER YERDE ÜRETİLEMEYECEK”


19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkı Karaman yaptığı açıklamada, "Bölgemizde bu bitki yabani olarak doğada yetişiyor zaten koruma altında ve sökümü kesinlikle yasak. Söken kişilere ağır para cezaları veriliyor. Biz bir proje ile bu bitkinin yasal bir şekilde üretimin yapmaya başladık. İlk yıl deneme üretimi yaptık. Çok olumlu bir sonuç alınca bu yıl üretim alanını genişletmiştik. Bu yıl çok iyi bir üretim oldu. çiftçimizin yüzü gülüyor. Kilosu 30 TL'den alıcı buldu. Bazı çiftçilerimiz daha ürününü hasat etmeden tarladayken sattı. Zaten talep var. Kilosunun 30'TL'den satılması nedeniyle çiftçilerimizden de üretim için talep gelmeye başladı ancak bir kontrollü bir artış yapacağız. Herkes her yerde üretim yapmayacak. Devletimizin kurumlarının kontrolünde bir üretim olmaya devam edecek" dedi.
 

Son Güncelleme: 07.08.2017 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.