banner388

Samsun’da o atamaya tepki!

Büro Emekçileri Sendikası Samsun Şubesi Başkanı İsrafil Şahin, Samsun’dan Hakkari’ye tayin edilen şoför arkadaşları hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Samsun’da o atamaya tepki!

Büro Emekçileri Sendikası Samsun Şubesi Başkanı İsrafil Şahin, Samsun’dan Hakkari’ye tayin edilen şoför arkadaşları hakkında bir basın açıklaması yaptı.

17 Ocak 2018 Çarşamba 18:45
Samsun’da o atamaya tepki!

Samsun haber - Büro Emekçileri Sendikası Samsun Şubesi Başkanı İsrafil Şahin başkanlığında gerçekleştirilen basın açıklamasında, çalıştığı işinden Hakkari’ye gönderilen Yönetim Kurulu üyesi Ali Nail Düztaş hakkında konuştu: “Bu görevlendirme bir atama değil, bir sürgündür. Samsun’da görev yapan bir şoförün, Türkiye’nin diğer ucunda yer alan bir ile görevlendirmenin altında yatan gerekçeyi anlamak mümkün değildir.”

“Haksız ve hukuksuz bir karar ile Hakkari’ye görevlendirilmiştir”

Şahin, “Sendikamız faaliyet alanı içerisinde bulunan kurumlarda çalışan kamu emekçileri baskı altında bulunduklarını, kendilerine zaman zaman mobing uygulandığını, bu nedenle çalışma ortamlarının bozulduğunu, iş verimlerinin düştüğü konusunda bilgiler paylaşmaktadırlar. Bunun son örneği, Samsun Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda yaşanmıştır. Kurumda şoför kadrosunda görevli Yönetim Kurulu üyemiz Ali Nail Düztaş, haksız ve hukuksuz bir karar ile Hakkari’ye görevlendirilmiştir” dedi

“Yaşanan siyasi bir sürgündür”

Çalışanları hakkında soruşturma açılmasına da değinen Şahin, “Yönetim Kurulu üyemiz Ali Nail Düztaş, devletin kendisine vereceği ve görev tanımı içerisinde yer alan her türlü hizmeti yapmaya her zaman hazırdır. Ancak, bu karar haksız bir karardır. Yaşanan siyasi bir sürgündür. Bu karar, kurumlarda haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı duran, kamu görevlilerini sindirerek kamu kurumlarını ‘istedikleri gibi’ yönetenlere karşı korkmadan, yılmadan mücadele eden herkese karşı verilmeye çalışılan bir gözdağıdır. Yönetim Kurulu üyemiz Ali Nail Düztaş’ın cezaevi müdürü hakkında basında yer alan bir haberi sosyal medya ortamında paylaşması bahane edilerek, hakkında soruşturma açılmıştır” diye konuştu.

“Geri dönüş olmadı”

Cumhuriyet Başsavcılığı’na da başvurup sonuç alamadıklarını da belirten Şahin, “Büro Emekçileri Sendikası olarak, konuyla ilgili görüşme yapmak istediğimiz, sorunu dile getirmek ve uygulanan haksız tutumu anlatmak için randevu taleplerimiz, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iş yoğunluğu nedeni ile bu güne kadar kabul görmemiştir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunKeskTepkiAtama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.