banner388

Samsun’da Mehmetçiğe Yardım

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, 2017 yılından itibaren Mehmetçiklere ve ailelerine yaptığı yardım miktarını artırma kararı aldı.

Samsun’da Mehmetçiğe Yardım

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, 2017 yılından itibaren Mehmetçiklere ve ailelerine yaptığı yardım miktarını artırma kararı aldı.

29 Aralık 2016 Perşembe 14:27
Samsun’da Mehmetçiğe Yardım

Yeni yardım planı hakkında bilgiler veren TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Dr. Emekli Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, “Askerlik görevini yaparken şehit olan ya da herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin ailelerine yapılan ölüm yardımının 48 bin TL’den 50 bin TL’ye yükselttik. Bununla birlikte vakıftan birinci dereceden bakım yardımı almakta olan gazi ve engelli Mehmetçiklere yapılan aylık bakım yardımı tutarının bin 160 TL’den bin 200 TL’ye, üniversite eğitimini devam ettiren şehit ve gazi çocuklarına yapılan aylık öğrenim yardımı miktarının 760 TL’den 780 TL’ye yükseltildi” dedi.

2017 yılından itibaren ilk kez yürürlüğe girecek yeni uygulamaları hakkında da bilgiler veren Yıldırım, “Mehmetçik Vakfı tarafından, şehit olan erbaş ve erlerin eş, anne ve babalarına anneler ve babalar gününde olmak üzere 500 TL nakdi yardım yapılacaktır. Mehmetçik Vakfının gelir kaynakları sadece vatandaşlarımızın yaptığı menkul, gayrimenkul ve vekaleten kurban bağışlarından oluşmaktadır. 1982 yılından günümüze kadar geçen sürede 44 bin 450 kişiye yaklaşık 600 milyon TL tutarında yardım yapıldı ve halen 8 bin 937 kişiye de aylık yaklaşık 6 milyon 400 bin TL tutarında yardım yapılmaktadır. Bu vesile ile ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimiz, gazilerimiz ve bağışçılarımızı rahmetle anıyor, geride kalan şehit aileleri, gazilerimiz ve bağışçılarımızın yeni yıllarını kutluyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunMehmetçik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.