banner388

Samsun’da liselere yerleştirmede yanlışlıklar mı var?

LGS tercihlerinin açıklanmasından sonra mahalli yerleştirme sistemiyle Samsun’da yapılan yanlışlarla ilgili Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz” dedi.

Samsun’da liselere yerleştirmede yanlışlıklar mı var?

LGS tercihlerinin açıklanmasından sonra mahalli yerleştirme sistemiyle Samsun’da yapılan yanlışlarla ilgili Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz” dedi.

01 Ağustos 2018 Çarşamba 10:59
Samsun’da liselere yerleştirmede yanlışlıklar mı var?

Samsun Haber - Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Liselere Geçiş Sınavı tercihlerinin açıklanmasının ardından mahalli yerleştirme sistemiyle ilgili yapılan birçok yanlışın olduğunu söyledi.

“O okula nasıl yerleştiriliyor?”

LGS tercihlerinden sonra Samsun’da yaşanan bir olayı anlatan Başkan Kuruoğlu, “Yeni LGS ye göre ayni okuldan mezun, aynı adreste oturan ve aynı bölgede tercih yapan iki çocuktan biri 92.5 puanla 4. Tercihi Piri Reis Meslek lisesine yerleştiriliyor. Diğer çocuk 83 puanla Tülay Başaran Anadolu Lisesine yerleştiriliyor. 92,5 puanı olan çocuğun ikinci Tercihi Tülay Başaran Anadolu Lisesi ama tercihine yerleşemiyor. Daha düşük puanlı çocuk nasıl o okula yerleştiriliyor? Bunun gibi birçok örnek var. Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz” diye ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tuba 2018-08-01 13:04:54

Benim oğlumun 99 not ortalamasıyla 19 mayısa yerleştiriliyor 85 90 60 70 not ortalamalarıyla Atatürk Anadolu ya yerleştiriliyor bu nasıl bir durum anlayamadık böyle yüzlerce örnek var bu büyük adaletsizlik

Avatar
Yılmaz 2018-08-01 15:12:41

YAZILIM HATASINDAN KAYNAKLANIYOR ZANNEDERSEM. İSTİKLAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE 159. SIRADA VE SONUNCU OLARAK YERLEŞEN ÖĞRENCİNİN YERLEŞME PUANI 48,33 OLMASINA RAĞMEN AÇILAN EKRANDA YERLEŞEN SON ÖĞRENCİNİN OBP ARALIĞI 80-100 PUAN ARASINDA GÖSTERİLİYOR. DOĞUM TARİHİ 11.05.2004 OLARAK GÖZÜKEN BU ÖĞRENCİNİN GERÇEKTE YERLEŞME SIRASI 72 VE NOT ORTALAMASI İSE 76,49 YANİ İLK 72 ÖĞRENCİYE GÖRE SIRALAMA YAPILMIŞ 72 DEN SONRA 159 A KADAR RASTGELE YERLEŞTİRME YAPILMIŞTIR.

Avatar
Bünyamin KAMÇİ 2018-08-01 15:38:25

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, LGS sonuçlarına yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türk Eğitim Sen olarak, TEOGun kaldırılması tartışmaları başladığı andan itibaren ikaz ve önerileri dile getirdiklerini bildiren Genel Başkan, ancak muhataplardan ses alamadıklarını ifade etti.

Önümüzdeki süreçte, Anadolu lisesi okumak istediği için sadece üç tercih yapan fakat sınavla yerleşme imkanını yakalayamayan ve adresindeki okullara da kriterlerde kendisinden daha gerilerde bulunan öğrencilerin yerleştiğini gören öğrenciler bu durumu dava konusu yapacaklarını kaydeden Genel Başkan MEB belki de binlerce dava konusuyla karşı karşıya kalacağını bildirdi.

Geylan, MEB öğrencilerimizin istek, kabiliyet ve kişisel hedeflerine uygun bir eğitim ortamını hazırlamakla yükümlü olduğunu da sözlerine ekledi.

Genel Başkan Talip Geylan değerlendirmesinde şunları ifade etti:

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber öğrenci ve velilerimiz büyük bir karmaşanın içerisine mahkum edildiler.

Avatar
Kale55 2018-08-01 15:47:37

Okulda bulunurluk.
yani; okuduğunuz ortaokul canik te, eviniz ilkadım da ise ilkadımda ortaokulu okuyan ve sizden daha düşük bir notu olan öğrenci ilkadımda bir ortaokula yerleşebiliyor.
Siz açıkta kalabiliyorsunuz.

Avatar
Ahmet Dikal 2018-08-01 22:06:38

eğtim sistemi berbat bu kadar kötü bir sistem tarihte görülmemiş herşey birbirine karışmış yuh yuh başka birşey diyemiyorum yazık yazık