banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da “Kitap Bizden Okumak Sizden” Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Samsun’ da başlatılmış olan, “Kitap Bizden Okumak Sizden” projesi kapsamında “Engelli Sporcular Kitap Okuyor” etkinliği devam ediyor. 

banner269

Samsun’da “Kitap Bizden Okumak Sizden” Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Samsun’ da başlatılmış olan, “Kitap Bizden Okumak Sizden” projesi kapsamında “Engelli Sporcular Kitap Okuyor” etkinliği devam ediyor. 

28 Eylül 2016 Çarşamba 11:04
Samsun’da “Kitap Bizden Okumak Sizden” Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın engelli bireylerin yaşam kalitelerini daha da yükseltebilmek için engelli sporcularımızın yetiştirilmesi, gelişimlerinin sağlanması için Samsun’un Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Engelliler Spor Merkezi bütün hızı ile çalışmalara devam ediyor.Her bireyde olduğu gibi kitap okumayı çok seven fakat okuma olanağı olmayan görme engellilerin de iç dünyalarına hitap eden kitap okuma etkinliğine Ayvacık Engelsizler Spor Kulübü, Samsun’un 1919 Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Samsun’un 19 Mayıs Görme Engelliler Spor Kulübü, Samsun’un Görme Engelliler Spor Kulübü, Beyazay Derneğinin Samsun Şubesi katılım sağladılar. Etkinliğe katılım sağlamış olan görme engelli bireylerin içlerinden Breil alfabesi ile okuma yapabilenlere çeşitli kitaplar verilerek okumaları sağlandı. Birde görme engellilere hitaben geliştirilmiş olan teknolojik cihazlarla, görme engelinin ortadan kalkması ya da en aza indirilmesi ile ilgili olarak bilgi paylaşımı ve uygulamalar yapıldı.



Engelli olan sporcuların sosyal hayatlarına entegre olmalarını sağlayabilmek amacı ile Samsun’un Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Engelli Kafeteryası'nda “Kitap Bizden Okumak Sizden/Engelli Sporcularımız Kitap Okuyor" etkinliği yapıldı. Yapılmış olan bu etkinlikle görme engelli olan bireylerin kitap keyfi yaşamakta olduklarını söyleyen Samsun’un Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlüğü Özel Sporcular ile Engelliler İl Spor Merkezi Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz etkinliğin böyle devam edecek olduğunu “Engelli olan sporcularımızın hayat şartlarını yaşamlarını kolaylaştıran desteklerini bizden esirgememiş olan öncelikle Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Valimiz İbrahim Şahin’e, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Güven Özyurt’a teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Samsun’un Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bütün engelli bireylere sağlık ve başarı diliyoruz” dedi.


Son Güncelleme: 28.09.2016 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.