banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da “Kısıtlama yok mu” dedirten görüntüler

Koronavirüs risk haritasında vaka artışı olan illerin başında gelen Samsun'da karayolu kontrol noktalarında oluşan araç kuyruğu kısıtlama nerede? sorusunu sordurdu.

banner269

Samsun’da “Kısıtlama yok mu” dedirten görüntüler

Koronavirüs risk haritasında vaka artışı olan illerin başında gelen Samsun'da karayolu kontrol noktalarında oluşan araç kuyruğu kısıtlama nerede? sorusunu sordurdu.

04 Nisan 2021 Pazar 16:15
Samsun’da “Kısıtlama yok mu” dedirten görüntüler

Nüfusa oranla vaka sayıları açıklandığından beri en çok vaka sayısına sahip il olan Samsun’da sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu pazar gününde “Kısıtlama yok mu” dedirten görüntüler ortaya çıktı. Kısıtlamadan muaf olanlara, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’ndan çıkan öğrenciler de eklenince Atakum ve Gençlik Parkı mevkiindeki polis kontrol noktalarında kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Binlerce otomobildeki şoför ve yolcular ise saatlerce trafiğin açılmasını beklediler. Saatlerce kuyrukta bekleyen şoförler, korna sesleriyle duruma tepki gösterdiler.

Saatlerce araç kuyruğunda bekleyen bazı sürücüler, şunları söyledi:
“1 saatten beri kuyruktayız. OMÜ Tıp Fakültesinden geliyoruz. Bunaldık kan beynimize çıktı.”
“Ben işime gideceğim. 40 dakika önce araç kuyruğuna girdim. 40 dakikada 100 metre ilerleyebildik. İşe gitmem lazım. Bu nasıl bir rezillik. Ben restoran işletiyorum. Restoranıma gitmem gerekiyor. Bu kadar kalabalığın neden yola çıktığını bilemem.”
“40 dakikadır kuyrukta bekliyorum. Arkada 1-1.5 saattir bekleyenler var. Yazıktır bu insanlara. ‘Neden trafikte bu kadar araba var?’ O da güzel bir soru. Demek ki insanların işi var?”
“Ben yarım saattir Gençlik Parkında kuyruktayım. Şu anda Atakum’da da 3-4 kilometrelik araç kuyruğu var. Trafiği rahatlatmak için bir 5 dakika araçların salınması lazım. Bu kadar fazla araba olması konusunda bir fikrim yok. Ben tır şoförüyüm. Kısıtlamadan muafım. Arabamın yanına gidemiyorum.”
“40 dakikadır kuyruktayım. Bugün zannedersem sınav var. Sınavın da etkisiyle beraber işi olan da olmayan da sokakta diye tahmin ediyorum.”
“Yarım saatte 500 metre ilerleyemedik. Sınavdan çıkıldığını insanlar biliyor. Neden böyle bir işkence yapılıyor anlamıyoruz.”
Karayolundaki kuyruğun her geçen saniye daha da artmasının ardından kontrol noktasında HES kodu ve izin belgesi sorgulamasına kısa süreliğine ara verildi ve araçların geçişine izin verilerek trafiğin akması sağlandı. Öte yandan, Samsun'da hafta içi kalabalık olan cadde ve sokakların ise boş olduğu görüldü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çarşambalı 2021-04-04 18:10:57

bumu kısıtlama yollar dolu

Avatar
özcan 2021-04-04 18:33:09

bu haberı yapan kardesımıze hıc kımse dememeış herhalde sınav oldugunu

Avatar
Murat 2021-04-05 00:23:01

Niye birinci olduğumuz belli kesin herkeste vergi levhası vardır veya bir yerin başkanıdır

Avatar
vatandaş 2021-04-05 10:47:03

heryer "lebaleb" dolu..
işsizlik açlık had safhada..
esnaf bitmiş..
yazık güzel ülkeme

Avatar
hüso 2021-04-05 11:02:25

Taxsiciyim muafım, esnafım muafım, bezin istasyonu çalışanıyım muafım, fırıncıyım muafım, tır şöförüyüm muafım, götü boklu iki senelik att bile yeşilleri çekmiş maskeyi takmış sanki sokakta ameliyat yapacak gibi dolaşıyor sorsan sağlıkçıyım muafım, la muaf olmayanları söyleyin daha zahmetsiz.