banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da İstihdam Çalıştayı

İstihdam için başlatılan seferberlik sonrası Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından yürütülen çalıştayda birçok kurum yöneticileri bir araya geldi.

banner269

Samsun’da İstihdam Çalıştayı

İstihdam için başlatılan seferberlik sonrası Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından yürütülen çalıştayda birçok kurum yöneticileri bir araya geldi.

31 Mart 2017 Cuma 16:59
Samsun’da İstihdam Çalıştayı

Samsun Haber - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmekte olan, “Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda Diyalog ve İşbirliği Projesi Ağ Oluşturma Faaliyetleri” kapsamında, iki gün süren “Kamu Teşvik ve Destekleri Çalıştayı” ile “Önleyici Faaliyetler Çalıştayı” düzenlendi. Bir otelde düzenlenen çalıştaya SGK, İŞKUR, Kredi Garanti Fonu (KGF), KOSGEB, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu yöneticileri, üniversite temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve istihdam piyasalarında aktif olarak çalışan temsilciler katıldı.

Sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı

Çalıştayın ilk gününde, SGK İl Müdürü Ünal Kaya, kayıtlı istihdamla ilgili yürütülen çalışmalarla ilgili bilgilendirme de bulundu. Daha sonra ise, SGK adına İlkadım Merkez Müdürü Murat Tokgöz, Kredi Garanti Fonu Samsun İl Müdürü Hasan Sarıahmet, İŞKUR adına Eğitim Uzmanı Hüseyin Özduman tarafından teşvik ve desteklerle ilgili sunum yaptı. Sunumların peşinden ise, işletmelerin teşviklerden yararlanma durumları, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Çalıştayın ikinci oturumunda da, KOSGEB Uzmanı Alp Arslan KOSGEB destekleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına Ziraat Mühendisi Mustafa Ensar Yılmaz tarım destekleri, TKDK İl Koordinatörü Bülent Turan kırsal kalkınma, OKA Yatırım Destek Birimi Uzmanı Emre Aslanbay ise bölgesel destekler hakkında bilgilendirmede bulundu. Çalıştayın ikinci gününde, proje kapsamında yapılan saha araştırmaları çalışmasında kayıt dışılıkla ilgili ortaya çıkan sonuçlar ve üretilen senaryolara ilişkin projenin Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Umur Aşkın tarafından sunum yapıldı. Sunum sonrası da hane halkı anketi ve işletmelere yönelik saha araştırma sonuçlarına göre çıkan sonuçlara yönelik hangi önlemlerin alınacağı tartışıldı.

Alıç’tan diyalog ve işbirliği vurgusu

Çalıştayın kapanışında konuşan Samsun TSO Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç, istihdamın gerek ekonomik gerek sosyal bağlamda oldukça önemli bir konu olduğuna vurgu yaptı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın istihdam konusuna taraf olan aktörlerden biri olarak pek çok çalışmanın ortağı olduklarını hatırlatan Alıç, “Şüphesiz istihdam piyasasında arz ve talep dengesinin sağlanması, tarafların beklentilerinin optimum düzeyde buluşması tüm kesimlerin ortak paydasını teşkil etmektedir. İstihdam konusu oldukça derin, pek çok konuyla iniltili ve çok yönlü bir kavramdır. Çünkü odağında insan var. Çünkü bu konuyla ilgili her şey geleceği de etkiliyor. Bu nedenle bugün değindiğimiz her bir husus büyük önem arz ediyor. İstihdam konusuna istatistik verileri bağlamında değerlendirdiğimizde yıllar itibariyle gelişme kaydettiğimizi gösteriyor ama bu yetmez. Özellikle ülkemizin sosyal, ekonomik ve siyasal gelişimine engel teşkil eden kayıtdışılık problemini bertaraf etmeli, istihdam piyasasındaki olumsuzlukları iyileştirmeliyiz. Bu hep birlikte, tüm tarafların katılımıyla aşmamız gereken bir sorundur. Zira çözümü tüm kesimlerin, işverenin, işçinin ve nihayetinde tüm toplumun lehinedir. Ortak Fayda anlayışıyla diyalog ve işbirliği içerisinde hareket etmeliyiz” dedi.

Son Güncelleme: 31.03.2017 17:02
Anahtar Kelimeler:
SamsunHaberIstihdamTso
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.