banner388

Samsun’da insanlık dramı...

Samsun’da yaşayan çok sayıda mülteci, kötü şartlarda kalıyor. Biz de Samsunhaber.com ekibi olarak bu durumu yerinde gördük.

Samsun’da insanlık dramı...

Samsun’da yaşayan çok sayıda mülteci, kötü şartlarda kalıyor. Biz de Samsunhaber.com ekibi olarak bu durumu yerinde gördük.

11 Ocak 2018 Perşembe 18:51

Samsun Haber - Çıkan savaşlar yüzünden ülkemize giriş yapan mültecilerin durumu, vicdanları sızlatacak cinsten. Samsun’da zor şartlar altında olan binlerce mülteci; gönüllü vatandaşların yiyecek, içecek ve ısınma yardımlarıyla yaşıyorlar. Bazılarının evinde henüz ısınma bile olmadığından, kışın soğuk şartlarında yaşam mücadelesi veriyorlar.

EŞLERİ SAVAŞTA ÖLDÜ

Samsunhaber.com ekibi olarak ziyaret ettiğimiz bodrum katındaki evde 16 kişi yaşıyor. Irak’taki savaştan kaçan mülteciler, eşlerini savaşta kaybettiklerini belirtti. Mülteciler, yaklaşık 3 yıldır bu evde yaşadıklarını ve zor durumda olduklarını belirtti. Çocukların yoğunlukta olduğu bu ev, vicdanları sızlatacak durumda. Eve girdiğimiz anda ağır bir rutubet kokusu bizi karşıladı. Evin kapısının dahi olmadığı ve içeride çok sayıda haşere olduğu da görülmekte. Bir çocuğun da kan kanseri olduğunu belirten aile, yine gönüllü vatandaşların erzak ve battaniye yardımlarıyla geçinmeye çalışıyor.

SAVAŞ GÖÇE ZORLUYOR

İran, Irak ve Suriye’de olan savaşlar yüzünden ülkemize giriş yapan milyonlarca mülteci, soğuk hava şartlarında yaşamaya çalışıyor. Ülkemize giren şu anda 3 milyon 551 bin 78 mülteci olduğu söyleniyor. Samsun’da ise son 2 buçuk ayda 900 mülteci ailenin giriş yaptığı bilgiler arasında.

Son Güncelleme: 12.01.2018 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 5561 2018-01-11 19:06:10

Ey Samsun’un zenginleri ey Samsunspor’a yardım edenler paranızda gözüm yok asla allah daha çok versin evet görelim pamuk eller cebe 11 tane zibidiye ruhsuzamı yardım daha hayırlı yoksa bu müslümanlaramı YEŞİLYURT bu işin sevabı büyük reklamı küçük

Avatar
misafir 2018-01-12 08:48:43

yazık o insanlara ne diyelim şimdi devletlerinin izlediği yanlış politikası yüzünden bu haldeler garipler ne yapsınlar Allah yar ve yardımcıları olsun

Avatar
nur 2018-01-12 09:05:10

belediye başkanları samsunspor için yardım toplayacağına, şu garibanlar için yardım toplasın..