banner388

Samsun'da hayvanat bahçesi sakinleri böyle serinliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesindeki bazı hayvanlar aşırı sıcaklardan bunalınca fıskiyeyle serinletilmeye çalışıyor. 

Samsun'da hayvanat bahçesi sakinleri böyle serinliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesindeki bazı hayvanlar aşırı sıcaklardan bunalınca fıskiyeyle serinletilmeye çalışıyor. 

04 Ağustos 2017 Cuma 14:43
Samsun'da hayvanat bahçesi sakinleri böyle serinliyor

Samsun haber - Karadeniz'in en büyük hayvanat bahçesi olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde 45 türden 190 hayvan bulunuyor. Hayvanların bazıları tropikal iklimi severken bazıları ise serin havaları seviyor. Kafeslerde yer alan hayvanlar fıskiyeyle serinletilmeye çalışılıyor. Direk suyu sevmeyen hayvanlar için sabah ve akşam bulundukları alan ıslatılıyor. Samsun'da 30 dereceyi bulan sıcaklar nedeniyle aslanlar kafeslerinde hareketsiz yatıyor. Deve ve Lama sıcağı sevdiği için güneşleniyor, geyik, maymun, keçi, devekuşu ve ayı gibi hayvanlar gölgede ıslatılıyor.

"SEVGİYLE YAKLAŞIN"

Samsun Büyükşehir Beleyesi Hayvanat Bahçesi Alan Sorumlusu Kemal Görmez konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hayvanat bahçemizde sıcaktan bunalan hayvanlar, havuz ve fıskiye yöntemi ile serinletiliyor. Bunun dışında yine hayvanları bunaltmamak adına yem olarak da serin yiyecekler veriliyor. Hayvanları bu yöntemleri kullanarak serinletiyoruz. Ayılar, deve kuşları, tavus kuşları ve aslanlar fıskiye yöntemiyle serinletiliyor. Serinleme ihtiyacı olan diğer hayvanları da bulundukları yerleri ıslatarak serinletmeye çalışıyoruz. Havaların sıcaklık durumuna göre serinleme işlemi gün boyunca sürebiliyor. İnsanlar hayvanat bahçemizde genellikle yırtıcılara çok ilgi gösteriyorlar. Hayvanların yemlerini belirli bir ölçüde kontrollü şekilde veriyoruz. Hayvanlar bizi görünce hemen harekete geçiyor. Hayvanlara sevgiyle yaklaştığımız zaman onlar da bunu anlıyor ve davranışları ona göre şekilleniyor” dedi.
 

Son Güncelleme: 05.08.2017 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
salih ERDOGAN 2017-08-04 17:43:39

dünyada cok ülkeler hayvanat bahceleri gördüm ama sahilde doldurulmus hemde hayvanat bahcesi bir bizde var. havaalani heryerde var dogru yaptik doldurup havalimani yaparak ama bu hayvanat bahcesi icler acisi ve cok sacma yer de.