banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da “Güreşin En’leri” Ödüllerini Aldı

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından “Güreşin En’leri Samsun” programı düzenlendi.

banner269

Samsun’da “Güreşin En’leri” Ödüllerini Aldı

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından “Güreşin En’leri Samsun” programı düzenlendi.

31 Mart 2017 Cuma 14:07
Samsun’da “Güreşin En’leri” Ödüllerini Aldı

Samsun HaberMustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Başpehlivanlar Recep Kara, Fatih Atlı, Abdullah Güngör, Serhat Gökmen, Salih Erine, Bayram Erten ve Hüseyin Şahinol ve sporcular katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başpehlivan Recep Kara, “Samsun tarihte nice Avrupa ve Dünya şampiyonlarını çıkarmış bir şehrimizdir. Yaşar Doğu, Mustafa Dağıstanlı ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başqehlivanlarını da içinde barındırarak ülkemize güzel günler yaşattılar. İnşallah sizlerde gelecekte Samsun’dan Türk bayrağını göndere çektireceksiniz” dedi.

GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANI AYDIN: “16 NİSAN’DA ‘EVET’ DİYORUZ”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, “Samsun gibi bir güreş şehri bizim için çok önemlidir. Samsun şehri, yiğitleri ve şampiyonları yetiştiren bir şehirdir. Bugün burada 520 sporcumuza, geleceğin Yaşar Doğu’larını ve Mustafa Dağıstanlı’larına hediye takdim töreni gerçekleştirilecek. Hepinizin bilgi gibi önümüzde 16 Nisan var. Bu seçimler siyasi bir seçim değil. Olmadığı için de bu mikrofondan yüksek sesle ben de güreş ailesinin başkanı, Güreş Federasyonu Başkanı olarak bu istikrarın, başarının devamı için büyük Türkiye’nin inşası için 16 Nisan’da ‘evet’ diyoruz. Bakanımızı, Başbakanımızı ve Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bugün burada geleceğin Mustafa Dağıstanlı’ları, Yaşar Doğu’luları ile büyük güreşçilerin çıkması adına büyük bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Spor camiasına baktığımız zaman, uluslararası müsabakalara baktığımız zaman Rio’da sevindiğimiz ve üzüldüğümüz anlar oldu” şeklinde konuştu.

BAKAN KILIÇ: “DUA EDECEK VE RAKİBİNİZİN ÜSTÜNE ATILACAKSINIZ”

Sporcuların güçlerinin tükendiği noktada dua etmelerini isteyen Bakan Kılıç, "Ülkenizin bayrağını en üst taşımak için hepiniz çok çalışacaksınız. Gücünüzün tükendiğini hissettiğiniz noktada da tek bir şey duanızı edeceksiniz ve rakibinizin üzerine atılacaksınız. Allah'ın izniyle tuş edeceksiniz. Sayı elde edeceksiniz, madalyalar alacaksınız. Ecdadınıza milletine layık birer evlat olacaksınız. Hepinize teşekkür ediyorum"

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, Başpehlivanlar Recep Kara, Fatih Atlı, Abdullah Güngör, Serhat Gökmen, Salih Erine, Bayram Erten ve Hüseyin Şahinol’a plaket verirken, 520 sporcuya da malzeme dağıtımı yaptı.

Son Güncelleme: 31.03.2017 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.