banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da esnaf bu yüzden kepenk kapatıyor

Çiftlik Caddesinde her geçen gün esnafın dükkanlarını boşaltması ile ilgili Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, “Şehrimizde kiralar çok yüksek yüksek durumdadır. Esnafın sermayesinin yanı sıra kazanma şansı yok” dedi.

banner269

Samsun’da esnaf bu yüzden kepenk kapatıyor

Çiftlik Caddesinde her geçen gün esnafın dükkanlarını boşaltması ile ilgili Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, “Şehrimizde kiralar çok yüksek yüksek durumdadır. Esnafın sermayesinin yanı sıra kazanma şansı yok” dedi.

13 Temmuz 2018 Cuma 19:43
Samsun’da esnaf bu yüzden kepenk kapatıyor

Samsun haber - Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Çiftlik Caddesinde her geçen gün esnafın dükkanlarını boşaltması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Kiraların artmasını istemiyoruz”

Kiraların artmamasını istediklerini söyleyen Başkan Sinecek, “Şehrimizde kiralar çok yüksek yüksek durumdadır. Esnafın sermayesinin yanı sıra kazanma şansı yok. Bütün esnafımız her ürüne %10, %7 ile kazanırsa büyük bir rakam ama kirayı da düşündüğümüz zaman 10-15 binin üzerinde kiralar var. Şuan Çiftlik Caddesinde en kötü kira 5 bin TL’dir. Bir dükkanın bir sürü ihtiyacı var. Masrafın çok olduğu yerde esnafımızın para kazanma şansı yok. Bizde kiraların artmasını istemiyoruz.”

“Eski popülerliği kalmadı”

Çiftlik Caddesinin eski popülerliğinin kalmadığını belirten Sinecek, “Kapanan iş yerleri ülkemizde işsizliğe katkı sağlamış oluyor. Cumhurbaşkanımızın daha öncede dediği şuydu: Artık gençlerimizin önünü açıp iş istihdamı yaratmak istiyoruz ama bugünkü kiraların artışı Dolara veya EURO’ya endekslenmiş. Döviz artınca kiralar da artıyor. Sanayi kesiminde dükkanlar daha ucuz ama perakende kesiminin dükkanları çok pahalı. Kiraların artışı esnafımızı umutsuzluğa sokuyor. İnsanların alım gücü fazlalaşırsa esnafımızda kepenkleri açmış olur. Daha önce Çiftlik Caddesi popüler bir caddeydi ama artık eski popülerliği kalmadı” diye konuştu. 

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ESNAF 2018-07-13 20:48:54

BU ŞEHİRDE İSPORTACI SEYAR GEÇİLMİYOR..SAMSUN MERKEZİ İLKADIM SINIRLARINDA BİNLERCE SEYAR SATICI VAR.. VERGİ YOK ,KİRA YOK, İŞGALİYE YOK.. ESNAFI BİTİREN SEYAR SATICILAR .. SAMSUNUN VALİSİNİ GÖREVE ÇAĞRIYORUZ. SAMSUN GENÇLİK PARKINDAN MERT IRAĞINA KARADA NERDE SEYAR VARSA KALDIRLMALI.İZİN VERİLMEMELİ..

Avatar
Erdd 2018-07-13 21:17:35

Gençlerin önü açılıyor işte, samsun en kıya yerlerinden birinde istediği yerden dükkan kiralama şansları oluyor gençlerin, eskiden olsa orada dükkan arada bulasın, kira sorunu diye bişi yok, sen bile halkdan bir habersin, fakir halk sorunu var, 2 sini birbirine karıştırmayalım.

Misafir Avatar
Engin baş 2018-07-14 11:49:21 @Erdd

Aynen katiliyorum emekli sehri dogu karadenizin emeklileri komple samsunda nufus şişik halde ticari kabiliyeti olmayan bir sehir.ve olmazda bu saatten sonra.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Seiko 2018-07-13 21:40:41

Hic sanmiyorum!daha gecenler de uc kisi ile sokak roportaji yapiyorlardi." İsler dusuk degil mi? hersey cok zamlandi! " Dedi muhabir." Yoooo! İsler gayet iyi,zamlar bizi etkilemiyor, biz de gelen zammi aynen musteriye yapistiriyoruz" gibi bisey soyledi esnaf abimiz.

Avatar
Su tesisatçı esnafı 2018-07-14 09:14:55

MaşAllah başkanin odası müzayede salonu gibi devletin parası ile ağadayilik yapıyor parasıda vatandaşasın kesintilerinden çıkıyor kendiside bu parayla reklam yapıyor nerden buldun arkasinada her dönem bir siyasetçiyi alıp şovmenlik yapıyor bunların esnafta ne karşılıkları var yonetileride birinci derece yakınları devlet bu insanlara neden yol veriyor esnaf üzerinden etiket yapıp servetlerine servet katıyorlar devlet bunların yasalarını düzenleyip esnafı soymalarinin önüne geçmelidir babadan oğula hanedan kontrol mekanizması çalışmıyor devlet ve esnaf siyasiler araciligiyla bunlara soyduruluyor esnaf bu şahısları devamlı görmek zorundamı ginaga geldi artık bu şahısların istedikleri gibi at koşturup esnafın milletin hakkını yemesinin önüne geçmelidir.

Avatar
PAZARLAMZCI 2018-07-14 07:11:43

SAMSUN MERKEZDE SEYAR SATICI İSPORTACI SORUNU CÖZÜLMEZSE BU İŞİN SONU KÖTÜYE GİDİYOR..HER KEZ BABASININ YERİ GİBİ OLDUĞU YERİ BENİMSİYOR.. ONU GÖREN BAŞKASIDA ACIYOR.... ARKADAŞLAR HİÇ BİR İLDE BU KADAR SEYAR İSPOTACI YOK...HELE MERKEZ YOK...SAMSUN İŞGAL ALTINDA....YAPMAYIN . BUNUN SAVUNACAK İR TARAFI YOK..

Misafir Avatar
puf 2018-07-14 14:25:58 @PAZARLAMZCI

doğru diyorsun, tüm seyyarların kaldırılması lazım, onlara iş aş veya maaş verecek halleri yok, öyleyse devletin onlara nasıl halk/bankalar soyulur, sahtekarlık yapılır öğretmesi yetiştirmesi lasım ki onlarda kendilerini ve ailelerini kurtarsın, böyle 10tl için sabahdan akşama kadar ayaklarının altları şişercesine yol yapmasınlar.

Beğenmedim! (0)
Avatar
recep çelik 2018-07-14 14:40:58

METIN BAŞKAN BEN 400 METREKARE DUKANIM VAR 8 ÇALIŞANIM VE 25 YILIK ESNAFIM TIRAFIGE KAPANMADAN ONCE 200 BINLIRA CIRO YAPIYORDUM TIRAFIGE KAPANDIKTAN SONRA 90 BINLIRAYA DUŞTU NIYEMI HERGUN 12 BIN ARACIN GEÇTIGI YOLU TIRAFIGE KAPATIRSAN O 12 BIN ARACLI MUŞTERIYI KESERSIN BUDA ESNAFI BITIRIR KIRALARDA ESKISI GIBI YUKSEK DEYIL YARI YARIYA DUŞTU ŞU AN 56 LAR DAKI DUKAN KIRALARINA BAKIN UÇMUŞ NIYEMI ARAÇLI MUŞTERILER GECE 12 KADAR TAKILIYORLAR OK

Avatar
Misafir 2018-07-15 03:48:28

Ayıp ya ayıp yok seyyar yok yok trafik bir kişide cesaret edip ekonominin çöktüğünü ve bunun müsebbibinin "iktidar"olduğunu söyleyemiyor.Vergiler,alım gücü,tl nin değer kaybı,ihracatın iflası,yandaş patronların sermayeyi ele geçirip orta ve küçük esnafı bitirişi vs vs.Kimin suçu?Hala utanmadan bir garip seyyar sınıfına suçu yükleyecek kadar suçu kabullenmek acizliği.