banner388

Samsun’da donör sayısı artıyor

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney, kentte her geçen yıl donör sayısının arttığına dikkat çekti.

Samsun’da donör sayısı artıyor

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney, kentte her geçen yıl donör sayısının arttığına dikkat çekti.

03 Kasım 2017 Cuma 16:52
Samsun’da donör sayısı artıyor

Samsun haber - Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney, 2016 yılında 41 olan donör sayısının 2017 yılında 48’e çıktığına dikkat çekti.


Organ Bağışı hastası nedeniyle basın açıklaması yapan Güney, “Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak Ondokuzmayıs Üniversitesinin katkıları ile düzenlediğimiz paneller, eğitimler, sempozyumlarla  her geçen yıl Samsun bölgesinde donör sayılarının arttığını görmekteyiz.  Beyin ölümü sonrası organları bağışlanan kişi sayısı 2016 yılında 41 donör iken 2017 de bugün itibari ile donör sayısı 48 olmuştur. Bunun sonucunda 125 organ ve doku ülkemizin çeşitli organ ve doku nakil merkezlerinde Sağlık Bakanlığımızın sağladığı uçak, helikopter ve kara ambulansları ile ivedilikle organ ve doku bekleyen insanlarımıza umut olmuştur. Buradan bölgemizdeki organ bağışlayan tüm ailelerimize bu ulvi davranışlarından dolayı tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.


Türkiye’de ise nakil olmayı bekleyen hasta sayısı şu şekilde;

Böbrek-21 bin 576
Karaciğer-2 bin 101
Kalp-922
Akciğer-63
Pankreas-283
Böbrek/Pankreas-10
İnce Barsak-5
Kalp Kapağı-3

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.