banner388

Samsun'da çocuk işçiliği ile mücadele sürüyor

Samsun’da sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik “Sokakta Çalıştırılan/Dilendirilen Çocuklar Komisyonu” tarafından çalışmalar devam ediyor.

Samsun'da çocuk işçiliği ile mücadele sürüyor

Samsun’da sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik “Sokakta Çalıştırılan/Dilendirilen Çocuklar Komisyonu” tarafından çalışmalar devam ediyor.

13 Haziran 2017 Salı 16:40
Samsun'da çocuk işçiliği ile mücadele sürüyor

Samsun Haber - Sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik “Sokakta Çalıştırılan/Dilendirilen Çocuklar Komisyonu” tarafından çalışma yapıldı.


Samsun’da çeşitli sebeplerden dolayı sokaklarda çalıştırılan çocuklara ve ailelerine yönelik sosyal yardım, eğitim, danışmanlık, meslek edinme, rehberlik gibi alanlarda çalışmalar yürüten “Sokakta Çalıştırılan/Dilendirilen Çocuklar Komisyonu” İlkadım ilçesinde sokaklarda saha çalışması gerçekleştirdi.


Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İlkadım Belediyesi, İl Müftülüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünden uzman personellerin yer aldığı saha ekibi, İlkadım ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı, İstiklal Caddesi, Saathane, Bankalar Caddesi ve Mecidiye gibi halkın yoğun olduğu alanlarda çalıştırılan çocuklarla ilgili arama işlemi gerçekleştirdi.


Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezleri, saha çalışmalarında tespit edilen vakaları belirlenmesi için çalışmalara devam ediyor.  Sahada vatandaşa “Çocuk Çalıştırma, Suça Ortak Olma” temalı broşürlerde dağıtıldı ve bilgilendirmeler yapıldı.


ÇOCUKLAR VE AİLELERE YAKIN TAKİP

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı aile ve çocukları yakından takip ettiklerini belirterek, "Yapılan inceleme neticesinde çocuk ve ailelerin uygun bulunan sosyal hizmet ve yardımlara yönlendiriyoruz. Özellikle eğitim çağındaki çocukların okula devamı, madde kullanan çocukların madde bağımlılığı tedavi merkezine yönlendirilmesi, sokaktan çocukların çekilerek psiko-sosyal destek hizmetlerinden yararlandırılması ve ailelerin yanında döndürülmesine ilişkin çalışmalar kurumumuz ve komisyonumuz tarafından ivedilikle yerine getirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 13.06.2017 18:11
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
asdfvgbhn 2017-06-13 17:04:17

Suriyeliler için yapılmış bir uygulama malum öncesinde kendi vatandaşına layık görememişler belli ki...