banner388

Samsun’da çiftçilere yardımlar devam ediyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere yapılan yardımlar aralıksız sürüyor.

Samsun’da çiftçilere yardımlar devam ediyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere yapılan yardımlar aralıksız sürüyor.

27 Aralık 2017 Çarşamba 15:00
Samsun’da çiftçilere yardımlar devam ediyor

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile sertifikalı ceviz fidesi dağıtımı yaptı.

İlçe tarım müdürlüğünde yapılan törene Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, KTAE Müdürü Kibar Ak, İlkadım Kaymakam Vekili ve Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı,  İlkadım İlçe Tarım Müdürü Fevzi Çalışıcı katıldı.

Eğitim verilen 33 çiftçiye Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 2000 adet Chandler (Çetnır) aşılı ceviz fidesi hediye edildi.


 
AMAÇ: CEVİZ ÜRETİMİNİ ARTTIRMAK

İlkadım İlçe Tarım Müdürü Fevzi Çalışıcı, yaptığı konuşmada “Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Kaymakamlığı ve ilçe tarım müdürlüğümüz işbirliği ile ilçemizde, milli tarım projesi kapsamında tarımın geliştirilmesine çalışıyoruz. Bu eğitim toplantısını da ceviz üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen önemli bir çalışma olarak görüyoruz.“ değerlendirmesinde bulundu.

“EĞİTİMLER VE DESTEKLER DEVAM EDECEK” 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma yönelik desteklerinin devam edeceğini belirterek “İlçe tarım müdürlüğümüz, KTAE’de ceviz konusunda uzman arkadaşlarımızla beraber bir günlük eğitim çalışması yaptı. Ceviz nasıl ekilir, bakımı nasıl yapılır, nasıl hasat edilir gibi konularda bilgiler verdi. Biz de çiftçilerimize de aşılı fide dağıttık. Chandler (Çetnır) Ceviz, üstün verimli Amerikan çeşididir. 1000-1100 metre rakıma (denizden yükseklik) kadar dikilebilir. Sık dikime uygundur. İlkbahar donlarından etkilenmez. Genç yaşlarında ciddi verim alınabilen bir çeşittir. Bundan sonra eğitimlere diğer ilçelerimizde de devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.12.2017 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.