banner388

Samsun’da bayan kuaförleri kapanıyor! Ucuz saç boyalarına itibar etmeyin

Samsun Umumi Bayan Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, 15 Eylül’den itibaren bayan kuaförlerin de Pazar günleri çalışmayacağını söyledi.

Samsun’da bayan kuaförleri kapanıyor! Ucuz saç boyalarına itibar etmeyin

Samsun Umumi Bayan Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, 15 Eylül’den itibaren bayan kuaförlerin de Pazar günleri çalışmayacağını söyledi.

16 Haziran 2017 Cuma 13:51
Samsun’da bayan kuaförleri kapanıyor! Ucuz saç boyalarına itibar etmeyin

Samsun Haber – Bayan kuaförlerin Pazar günü kapanması için tüm prosüdürlerin yerine getirildiğini sadece valilik olurunu aldıkları zaman 15 Eylül’den sonra yürürlüğe koyacaklarını belirten Samsun Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, “Pazar günü tatil konusu ile ilgi biraz uzun bir süreç işliyor. Çünkü sadece bizim yetkimizde olan bir şey değil. Bu yüzden önce üyeler arasında imza topladık. Zaten talep de üyelerimizden gelmişti. İmza işi bittikten sonra oda yönetimi olarak karar alıyoruz ve daha sonra üst kuruluş olan birliğe bildiriyoruz. Onlarda onay verdiler. Peşine Ticaret odasına bildiriyoruz. Ondan sonra da belediyelere bildiriyoruz. Son olarak da bu iş valiliğe kadar geldi. Büyük ihtimalle de valilik görüşü de olumlu olacaktır. Ondan sonra 15 Eylül’den sonra da bu uygulamayı yürürlüğe koyacağız” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Pazar günü bayan kuaförlerin kapanması ile ilgili Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerini ifade eden Kiraz, “Benim bildiğim kadarıyla Pazar günü Türkiye genelinde kapanan bayan kuaförleri yok. İlk defa biz kapacağız. Hatta bize kuaförlerin Salı günü neden kapanmayacağını soruyorlar. Çünkü birçok kuaförümüzün eşleri kuaför değil, başka mesleklerde çalışıyor. Dolayısıyla eşlerin biri Pazar günü tatil yapacak, diğeri de Salı günü yapacak. Dolayısıyla da aileler bir araya gelmiyor. Ya da eşler bayan kuaförü olduğu zaman da eşler Salı günü izinli olacak ama çocukları da cumartesi ve Pazar evde olacak. Salı günü çocuklar okulda olacak, kuaför olan anne ve baba da evde olacak. Dolaysıyla düzensiz bir aile ilişkisi olacak” diye konuştu.

KUAFÖRLERİMİZ SADECE 01 HAZİRAN – 15 EYLÜL ARASI AÇIK OLACAK

Kuaförlerimiz her yıl 01 Haziran-15 Eylül arasındaki Pazar günleri açık olacağını belirten Kiraz, “Üyelerimiz arasında yapmış olduğumuz ankette Pazar günleri eğer gelin ve nişan saçı gibi toplu gruplar yoksa işlerinin düşük olduğu çıktı. Çalışan bayanlardan da bir takım eleştiriler aldık. Onlarda cumartesi günleri kuaförü gelip saçlarını yaptırabilecekler ya da pazartesi mesai dışında gelecekler. Bu uygulamamız 01 Haziran – 15 Eylül arası düğün ayı olduğu için Pazar günleri serbest olacak. 15 Eylül’den sonra da yine gelin saçı veya düğün grubu olan kuaförümüz varsa, odamıza bildirdiği sürece biz o kuaförümüze izin verip vatandaşımıza hizmet ettireceğiz” şeklinde konuştu.

UCUZ SAÇ BOYALARI İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER ARTTI

Saç boyaları ile ilgili odaya son zamanlarda şikayetlerin arttığının altını çizen Kiraz, “Odaya gelen şikayetler son zamanlarda arttı. Saçları yanan veya yıpranan bayanlardan birçok dilekçe gelmeye başladı. Biz oda olarak her ne kadar bununla ilgili tedbir almaya çalışsak da tüketiciye çok iş düşüyor. Çünkü bayanların en büyük aksesuarı saçlarıdır. Dağıtılan ilanlarla müşteriyi çekme politikası yapan ve özellikle ucuz iş yapan kuaförlere mümkün olduğu kadarıyla itibar etmemelidir. Kaliteli bir boyanın fiyatı 25-30 TL arasındadır. Dolayısıyla 20 TL’ye bir kuaför saç boyuyorsa, o kuaförden uzak duracaklar. Bugün internette baktığınız zaman saç boyasından alerji olmuş, saçı yanmış, kopmuş yüzlerce insan var. Sebebi de ucuz kuaförler. Ucuz kuaförlerin ucuz çalıştığı sistemlerden dolayı bayanların başına bu mağduriyet geliyor. O zaman bayanlarımız mümkün olduğu kadar bu tür salonlardan uzak duracaklar”

KALİTELİ KUAFÖR 50 TL’DE AŞAĞIYA SAÇ BOYAMAMALI

Bayanların ucuz kuaförleri tercih etmemesi gerektiğini ifade eden Kiraz, “Çünkü bizim verdiğimiz tarifede bir maliyet var. Merdiven altı ürünlerle bir kuaför çalışır ve bazı bayanlarımız da bunu tercih ederse o zaman saçları da gider. Onun için bayanlarımız bu konuda dikkatli olsunlar. Son 1 ayda bu konuyla ilgili yaklaşık 10 şikayet aldık. Bundan 1 sene önce bu kadar şikayet yoktu. Bizim şuanda belirlediğimiz tarifede uzun ve kısa saç olarak değiştiği için saç boyama yaklaşık olarak 45-50 TL arasındadır. Bence 50 TL’den aşağıya bir kuaför saç boyamamalıdır. Bayanın saçı kısadır, fazla bir boya olmazsa belki 40 TL’ye kurtarabilir. Kaliteli bir hizmet veren kuaför 50 TL’den aşağıya saç boyamamalı”

Gökhan İÇKİLLİ

Son Güncelleme: 17.06.2017 10:33
Anahtar Kelimeler:
SamsunBAYAN KUAFÖRLER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2017-06-16 16:36:30

Arpaniz fazla gelmis sizin galiba pzar gunu millet dugun yapmicakmi isiniz yokmu sizin duzen bozmaktan baska