banner388

Samsun’da 6 mahalle heyelan bölgesinden çıkarıldı

Samsun’un İlkadım ilçesinde heyelan bölgesi olduğu için imar planı yapılamayan 6 mahallede yapılan çalışmaların ve incelemelerin ardından heyelan bölgesi statüsünden çıkarıldı.

Samsun’da 6 mahalle heyelan bölgesinden çıkarıldı

Samsun’un İlkadım ilçesinde heyelan bölgesi olduğu için imar planı yapılamayan 6 mahallede yapılan çalışmaların ve incelemelerin ardından heyelan bölgesi statüsünden çıkarıldı.

28 Şubat 2018 Çarşamba 11:24
Samsun’da 6 mahalle heyelan bölgesinden çıkarıldı

Samsun haber - Samsun’un İlkadım ilçesi Anadolu Mahallesi Muhtarı Şerif Yavşan ve mahalle sakinleri Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel’in ağırladığı Anadolu Mahallesi sakinleri doğalgaz sorununun çözülmesiyle büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti.

"İMAR PLANI YAPILAMIYORDU"

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel yaptığı önemli açıklamada, “Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Anadolu, Kadıköy, Zeytinlik, Hastanebaşı, Ulugazi, Saitbey mahalleleri heyelan bölgesi idi ve heyelan bölgesi olması sebebiyle imar planı yapılamıyordu. Gerekli zemin etütleri ve incelemeler yapıldıktan sonra mahalleler  heyelan bölgesinden çıkarıldı. Ondan sonra biz hemen bölgede imar planını yaptık. İmar planı olmaması doğalgazın verilmesine engeldi. Şimdi o engel de ortadan kalktı. Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın da talimatıyla Samgaz yetkililerimizle de iletişim halinde bir an evvel bu işi nihayete erdireceğiz" dedi. 

Doğalgaz sorununun çözüldüğüne dikkat çeken Öncel, “Öncelikle bu hizmet elleri öpülesi annelerimize, bacılarımıza, eşlerimize hayırlı olsun. Çünkü onların yılladır ısınmak için ne çileler çektiğini biliyorum" diye konuştu.


 
Anadolu Mahallesi Muhtarı Şerif Yavşan, "Yıllardır beklediğimiz özlemimiz nihayet sona eriyor. Öncelikle Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a, size ve Büyükşehir Belediyesi ekibine mahallem adına teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde ifade etti.

Son Güncelleme: 28.02.2018 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalçın kılıç 2018-02-28 12:25:02

ne oldu da heyelan bölgesi olmaktan çıktı, gevşek ve meyilli araziler bir anda sıkılaştı mı.zamanında köyden tası tarağı tarağı satıp göçtüler imarsız yerlerden ucuza arazi alıp gecekondu diktiler oh nasıl olsa kanun değişir af çıkar, arazi heyelanlıdır ama olsun bir gecede hüküm değişir seçim yaklaşmaktadır falan filan,50 yılda 1 olacak bir yağış felaketi olur sonra vay efendim devlet heyelanlı bölgeye oturma izni verdi devlet suçlu ki suçlu