banner388

Samsun’da 312 sağlıkçı diplomalarını aldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi. 

Samsun’da 312 sağlıkçı diplomalarını aldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi. 

04 Haziran 2018 Pazartesi 14:55
Samsun’da 312 sağlıkçı diplomalarını aldı

Samsun haber - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Yeni Salon'unda mezuniyet töreni düzenledi. 321 öğrencinin yer aldığı törende aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nermin Kılıç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Uzun, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Murat Terzi,  akademisyenler ve aileleri katıldı.


Fakülte birincisi Hilal Halil programının açılış konuşmasını yaparken "Gelecek her birimize mutluluk getirsin, hepimizin geleceği aydın olsun" dedi.


Hilal Halil’in konuşmasının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nermin Kılıç söz alarak, “Fakültemiz kuruluşundan bugüne Hemşirelik ve Ebelik Bölümlerinden 2 bin 241, Beslenme ve Diyetetik Bölümünden ise 262 öğrenciyi mezun verdi. Sosyal Hizmet Bölümümüzün ilk mezunlarının şu anda aramızda olması,  bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Fakültemizde Sağlık Yönetimi Bölümünde lisans eğitimlerimi sürdürmekte olan öğrencilerimiz de önümüzdeki yıl bu mezuniyet coşkusunu yaşayacaklar." diye konuştu.

Mezun olan öğrencilerin çok şanslı olduğuna değinen Dekan Nermin Kılıç sözlerine şöyle devam etti "Mezun öğrencilerimiz çok şanslı. Çünkü her adımda başarı ilkesini özümsemiş, sağlık alanında kaliteli hizmet veren OMÜ gibi Türkiye'nin güçlü bir üniversitesinden mezun oluyorlar. Kendine inanan, meslek sahibi bireyler olarak kendileri, aileleri ve ülkeleri için yapabileceklerinin sınırı yok. Büyük önder Atatürk'ün gösterdiği akla ve bilime dayalı yolda, ülkemizi ve dünyayı huzur ve aydınlığa onlar taşıyacaklar. Alnınız ak, yüzünüz ak, yolunuz, talihiniz hep açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun” şeklinde ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, törene yoğun programı nedeniyle katılamayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in selam ve dualarını ileterek, “Bugün hayatlarınızın en önemli dönüm noktalarından biri. 4 yıl boyunca, akademik birikim ve donanım sağlamak amacıyla üniversitemizden eğitim aldınız. Bu eğitim, size bundan sonraki hayatınıza rehberlik edecek donelerden oluşuyor. Ancak sadece buradan aldığınız eğitimle yetinmemelisiniz. Kendinizi geliştirmek için yapabileceğiniz çok şey var. Bugün mezuniyet sevincini yaşayın ama yarın burada aldığınız eğitimin yanında gerekli doneler neler? ona karar verin. Artık üniversitelerin başarıları sadece verdikleri eğitimle değil, mezun ettikleri öğrencilerin kariyer gelişimi ile de sıralanıyor. Bu sebeple bundan sonra birbirimizden haberdar olmamız lazım.Velilerimizi de ayrıca kutluyorum. En kıymetlilerini bize teslim ettiler, biz de onları daha donanımlı olarak teslim ediyoruz. Allah hepsinin yolunu açık etsin” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hilal Halil mezun kütüğüne isim plakasını çaktıktan sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz'den başarı belgesi ve ödülünü aldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nermin Kılıç ise Fakülte üçüncüsü Rümeysa Semiz'e başarı belgesini verdi. Fakülte ikincisi olarak da Esra Özen'in ismi anons edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.