banner388

Samsun’da 2 bin 628 gıda ürününe sıkı analiz

Samsun Ticaret Borsası ‘Gıda Kontrol Laboratuvarı’ baharattan , tahıla 2 bin 628 gıdada analiz yaparak, insan sağlığını tehlikeye sokacak ürünlerin tüketime sunulmasını önledi.

Samsun’da 2 bin 628 gıda ürününe sıkı analiz

Samsun Ticaret Borsası ‘Gıda Kontrol Laboratuvarı’ baharattan , tahıla 2 bin 628 gıdada analiz yaparak, insan sağlığını tehlikeye sokacak ürünlerin tüketime sunulmasını önledi.

14 Ekim 2016 Cuma 23:30
Samsun’da  2 bin 628 gıda ürününe sıkı analiz

2003 yılında Samsun Ticaret Borsası  bünyesinde kurularak  hizmete sokulan  ve Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı tarafından her yıl denetlenen ‘Özel Gıda  Laboratuvarı’ geçen yıl binlerce ürünün analizini yaparak,  sağlıksız, zehirli ve kanserojen madde taşıdığı tespit edilen gıdalar ile yemlerin ölümlere yol açmasının önüne geçti.
ULUSLARARASI GEÇERLİLİK TAŞIYOR
Laboratuvarda,   Okratoksin A,  Aflatoksin  gibi mikrotoksinlerin ve kadmiyum, kurşun gibi ağır metallerin yanısıra, protein, kül, rutubet analizlerinde elde edilen veri ve sonuçlar uluslararası geçerlilik taşıyor.
TÜRKAK’A  AKREDİTELİ LABORATUVAR
Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır,  Gıda Kontrol Laboratuvarının  Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) na  akredite olduğunu belirterek, ‘’ laboratuvarımız analiz çeşitliliğinde daha çok ürünle geçen yıl  2 bin 628 olan sayıyı bu yıl artırmayı hedefliyor.  Tüm donanımımızla  mevcut hizmet kalitesini daha da yükselterek,  insan ve hayvan sağlığını tehdit eden gıdaların ve yemlerin tüketime sunulmasını önlüyoruz.  Laboratuvarımız, tüketicinin  korunması amacıyla  ithalat, ihracat ve rutin kontroller sırasında alınan numunelerle  gıda ve yemlerin zararlı olabilecek miktar seviyesinde mikotoksin taşıyıp, taşımadığının tespitini yapıyor’’ dedi.
 SAYI BU YIL 3 BİNE ULAŞACAK
Samsun Ticaret Borsası Genel  Sekreteri  ve Gıda Kontrol Laboratuvarı Genel Müdürü  Ahmet Ali  Yazıcı ise, ‘’Bu yıl  analiz sayısının 3 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. 2014 yılında 2 bin 777, geçen yıl ise 2 bin 628 olan analiz  sayısında rakam bu yıl 3 bine yaklaştı. Bunların yüzde 73’ü küflerden oluşan zehirli ve kanserojen madde içeren mikotoksin analizleri’’ diye konuştu.
Emir Dursun AKAR

Son Güncelleme: 14.10.2016 23:38
Anahtar Kelimeler:
SamsunDenetimGıda
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.