banner388

Samsun’da 19 Mayıs Coşkusu

Samsun’da olumsuz hava muhalefeti nedeniyle dün iptal edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bugün kutlandı.

Samsun’da 19 Mayıs Coşkusu

Samsun’da olumsuz hava muhalefeti nedeniyle dün iptal edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bugün kutlandı.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 13:12
Samsun’da 19 Mayıs Coşkusu

Samsun HaberValilik önünde kutlanan törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Ünsal Ağaoğlu, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, ilçe kaymakamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi 11. Sınıf öğrencisi İlknur Karakütük’ün ‘O Geliyor’ adlı şiir okumasıyla başladı. Ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında, “Bugünü gençliğe bayrak olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu kutsal mücadelenin kahramanlarını şükran minnet ve rahmetle anıyor, sizlerin ve tüm milletimizin bayramını yürekten kutluyorum. 19 Mayıs, yeni Türk devletinin çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs 1919, vatanın yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş, uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçtan tam bağımsızlığını sağlayan gün olarak tarih sayfamızda yerini almıştır. Bu sebepledir ki Mustafa Kemal’e doğum günü sorulduğunda ‘işte benim doğum tarihim 19 Mayıs 1919’ cevabını vermiştir. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, görev ve sorumluluğunu taşımalısınız” dedi.

Vali Şahin’in konuşmasının ardından Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, Selanik’ten getirmiş olduğu toprak ve plaketi Samsun Valisi İbrahim Şahin’e takdim etti.

Ardından 57. Piyade Alayının sancağı Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde yapılan törenle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencilerine teslim edildi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden 57. Alay Sancağını teslim alan OMÜ öğrencisi Köksal Terzi ve Abdullah Tayyip Telli, sancağı OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç’e teslim ettiler.

Teslim törenlerinin ardından sırasıyla OMÜ Halk Oyunları ekibi, nostaljik boru trampet takımı geçit töreni, sporcuların gösterileri, ritim grubu gösterileri, halk dansları ile Anadolu gezintisi, dağcılık sporcuları gösterisi ve kule grubu gösterisinin ardından son buldu.

Gökhan İÇKİLLİ – Ekrem BİRCAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.