banner388

Samsun’da 14 tesis 183 milyon TL yatırım

Samsun’da büyük yatırım gerçekleşiyor. İki bakan Eroğlu ve Demircan temelini atıyor.

Samsun’da 14 tesis 183 milyon TL yatırım

Samsun’da büyük yatırım gerçekleşiyor. İki bakan Eroğlu ve Demircan temelini atıyor.

08 Ağustos 2017 Salı 11:47
Samsun’da 14 tesis 183 milyon TL yatırım

Samsun Haber - Temeli atacak iki bakan Samsun’a geliyor. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan temel atmak için Samsun’a geliyor. 14 tesis, 183 milyon TL değerindeki yatırımın inşası Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. 

Temel atma töreni Atakum’da yapılacak

İki bakan Veysel Eroğlu ve Ahmet Demircan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan toplu temel atma töreni Atakum Sanat Merkezi’nde yapılacak. Törende Salıpazarı Barajı ile taşkın koruma tesislerinin temeli atılacak. Ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, köylü vatandaşların kalkındırılması amacıyla belirlenen ailelere gelir getirici tür ve ORKÖY sertifikası verecek. 3 bin adet fidanın da ücretsiz olarak dağıtılacağı yapılacaklar arasında yer alıyor.

Salıpazarı’nda baraj inşa edilecek

Temeli atılacak olan Salıpazarı Barajı’nda 160 bin metreküp suyun depolanması planlanırken suya kavuşacak olan arazinin büyüklüğünün ise 15 bin 400 dekar olacağı ifade ediliyor. Tesisten temin edilecek içme suyu kapasitesi ise 25 milyon 740 bin metreküp.

Taşkınlardan korunacaklar

Taşkınları önlemek için yapılan tesislerle Alaçam, Ayvacık, Vezirköprü, Tekkeköy, Salıpazarı ve 19 Mayıs ilçeleri ile  10 köy ve 2 bin 500 dekar tarım alanları su taşkınlarından zarar görmesinin önüne geçilmiş olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.