banner388

Samsun’da 14 Mart Adige Dil Günü Kutlamaları

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 14 Mart Adige Dil Günü için hazırlanan programına katıldı.

Samsun’da 14 Mart Adige Dil Günü Kutlamaları

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 14 Mart Adige Dil Günü için hazırlanan programına katıldı.

12 Mart 2017 Pazar 19:20
Samsun’da 14 Mart Adige Dil Günü Kutlamaları

Samsun Haber - Kendisi de Çerkez olan Başkan Yılmaz, Çerkez terbiyesiyle yetiştiğini ifade ederek, "Her zaman dayanışma içinde olan Çerkez kardeşlerimle vakit geçirmekten çok mutlu oluyorum. Bu tür etkinliklere katılmak için günlük yaşantımızın yoğunluğu içinde her zaman fırsat ayırmaya çalışıyorum. Bugün burada Adige Dil Günü’nü kutlamak için bir araya geldik. Ayrıyeten Kafkas kültürünü yaymak için büyük mücadele eden Niyazi Tan ağabeyimizi de onara etmek istedik. Samsun Çerkez Derneği Başkanı Sedat Uygun kardeşim Niyazi abinin onur konuğu olduğunu söyleyince çok sevindim. Niyazi abi, Çerkezce'yi bir alfabeye dönüştürmek için, öğretmek için büyük çaba harcadı. Dernek kurulduğundan bu yana aktif olarak her türlü organizasyonun içinde bulundu. Kafkas kültürünü yaşatmaya çalışan tarihi bir değerdir. Kendisine bugüne kadar yaptığı çalışmalar için bir Çerkez olarak teşekkür ediyorum. Çerkezler dünyada kültürlerini her anlamıyla yaşayan sayılı toplumlar arasında yer alıyor. Bugün burada genç kardeşlerimizin sergilediği oyunlar ve müzik dinletisi de bizleri çok duygulandırdı. Gençlerimize çizgilerinden hiç sapmamalarını ve kültürlerini gelecek nesillere aktarmalarını diliyorum" dedi.

Konuşmalarının ardından Kafkas kültürünün yaşatılması için büyük emek harcayan Niyazi Tan’a plaket verildi. Bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinliğe; Samsun’da yaşayan Çerkezlerin yanı sıra SASKİ Kanalizasyon Daire Başkanı Muhlis Yeşilyurt ve İçme Suyu Daire Başkanı Cihan Güller’de katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.