banner388

Samsun’da 112 ekibine yapılan saldırıyla ilgili açıklama

Samsun Tabip Odası Yönetim Kurulu, 112 Ambulans Şoförü ve aynı zamanda Acil Tıp Teknisyeni(ATT) olan A.T.'nin darp edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Samsun’da 112 ekibine yapılan saldırıyla ilgili açıklama

Samsun Tabip Odası Yönetim Kurulu, 112 Ambulans Şoförü ve aynı zamanda Acil Tıp Teknisyeni(ATT) olan A.T.'nin darp edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

04 Eylül 2018 Salı 12:43
Samsun’da 112 ekibine yapılan saldırıyla ilgili açıklama

Samsun’da 2 Eylül Pazar günü 112 Ambulans Şoförü ve aynı zamanda Acil Tıp Teknisyeni(ATT) olan A.T. olay yerinde bulunan 4 kişi tarafından darp edildi.

Saldırıyı kınayan Samsun Tabip Odası Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “Aldığımız bilgiye göre ATT olan Ahmet T. kaza yerinde triaj görevini yapmış, ikinci bir ambulans istemiş, ambulans gelmiş, hastalar ambulanslara alınmıştır. Sonrasında bahsi geçen şahıslardan biri Ahmet T.’ye saldırmış, saldırganın yanında bulunan üç  kişi daha bu olaya karışmıştır. Saldırı sonucu Ahmet T.’nin burnu kırılmıştır. Buna rağmen görevini aksatmayan ve hastaları Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine getiren Ahmet T.’nin aynı merkezde tetkik ve tedavisi yapılmıştır.


Bu tür şiddet olaylarında şiddet uygulayanlara gerekli ve yeterli yaptırımların uygulanmadığını her seferinde vurguluyoruz. İşte bugün bu olaylara, ne yazık ki, bir yenisi daha eklenmiştir.  İnsanların hayatını kurtarmak için olağanüstü çaba sarf eden sağlık çalışanlarının sudan bahanelerle şiddete uğraması artık sağlık alanında bizleri görevimizi yapamayacak hale getirmiştir” denildi.

Samsun Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şu şekilde devam etti;

“Saldırıyı gerçekleştiren şahısların ne hasta ne de kaza ile bir ilgilerinin olmaması ise olaya farklı bir boyut katmaktadır ; “sağlık çalışanları herkes tarafından şiddet uygulanabilecek hedef tahtası durumuna getirilmiştir.”

Diğer taraftan şiddet uygulayanlar, uyguladıkları şiddete rağmen serbest kalacaklarına ve hiçbir yaptırıma uğramayacakları düşüncesiyle ve bu rahatlıkla hareket etmektedirler. Ve nihayetinde yaşanan olayda olan da bundan ibarettir. 

Unutulmamalıdır ki, güvenliğin olmadığı bir yerde sağlıklı  hizmet verilemez ve şiddet uygulayanlara caydırıcı bir yaptırım uygulanmazsa da şiddetin sonu gelmez.
Yaşanan bu üzücü hadisenin ardından bir kez daha Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nın” bir an önce çıkarılmasını  talep ediyoruz . Bu yasa sadece sağlık çalışanlarını değil, kaliteli bir hizmeti hak eden halkımız için de son derece gerekli olan bir önlemdir.


Samsun Tabip Odası olarak saldırıyı kınıyor, saldırıya uğrayan sağlıkçı arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, sağlıkta yaşanan tüm şiddet olaylarının takipçisi olacağımızın bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan ölmez 2018-09-04 14:12:35

Bu ülkenin Atatürk ilke ve inkilaplarina sadık bir vatandaşı olarak;bu ülkenin kurumlarının Allah bir sözünden başka hicbirsey ine inanmıyorum artık onlarla bu ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum...

Avatar
gerçek bu 2018-09-04 19:49:09

sağlıkta şiddette tek çözüm kaldır özel güvenliği koy bekçileri jandarmaları kanunları da sertleştir bak bakalım neler oluyor