banner388

Samsun’da 10 bin kişilik istihdam

SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında konuştu. Kaya, Samsun için koyulan 10 bin kişinin üzerinde istihdam hedefinin üzerine çıkmayı başardıklarını dile getirdi.

Samsun’da 10 bin kişilik istihdam

SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında konuştu. Kaya, Samsun için koyulan 10 bin kişinin üzerinde istihdam hedefinin üzerine çıkmayı başardıklarını dile getirdi.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 15:50
Samsun’da 10 bin kişilik istihdam

Samsun Haber - SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, Türkiye genelinde başlatılan ‘İstihdam seferberliği’ kapsamında Samsun için 10 bin kişilik istihdam hedefini geçtiklerini dile getirdi. 


Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyarette bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ünal Kaya, “Ziyaretlerimizin amacı, paydaşlarımızla birlikte bilgi alışverişinde bulunmak, kumrumuzun yapısını daha iyi tanıtmak. Ayrıca, sosyal güvenlik hizmetlerinin sunumu noktasında neler yapılabilir karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak. Kapımız herkese açık. Tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çalışarak vatandaş odaklı hizmet üretmeye çalışıyoruz. Mevzuatlar çerçevesinde üyelerimize her türlü yardım ve desteğin verme gayretindeyiz. Kurum olarak bir önemli çalışmamız da kayıt dışı istihdamla mücadele. Kayıt dışı istihdamla mücadeleye bundan önce olduğu gibi bundan sonra da etkin bir şekilde devam edeceğiz” dedi.


TAKSİT HATILATMASI

Samsun için 10 binin üzerinde istihdam sayısı hedeflendiğini belirten Kaya, “Bu hedefi 14 Mayıs itibariyle 11 bin 120 sayısına ulaşarak geçtik. Bu konudaki desteklerinden dolayı size ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Oda olarak bu önemli çalışmaya çok büyük katkılar sağladınız. Ayrıca, bilindiği üzere 19 Ağustos 2016 tarih 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Kanun ile vatandaşlarımıza, Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarının yapılandırarak ödemeleri için büyük kolaylık getirilmiştir. 6770 sayılı kanunla ise, bu kapsamda yapılandırılan borçların taksitlerin son ödeme tarihleri dörder ay ertelenmiştir. Bu erteleme ile vadesi geçmiş taksitlerin 31 Mayıs 2017’e kadar ödenmesi gerekmektedir. Borçlarını yapılandıran paydaşlarımızın mağdur olmamaları için bu tarihi kaçırmamaları gerekmektedir” dedi.


MURZİOĞLU: “İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi ve tüm vatandaşların Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutladı. Murzioğlu açıklamalarında, "Odamız üyeleri aynı zamanda SGK’nın da doğrudan hizmet alanında yer alması dolayısıyla iki kurum arasındaki işbirliği ve iletişimi çok önemli. Sosyal güvenlik alanında yapılan her reformların, çalışanlar ve işverenler için faydalı neticeler doğurmasını temenni ediyorum. İş dünyasının yararı doğrultusunda iki kurum arasında işbirliği bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da verimli biçimde sürdürebilme gayreti içinde olacağınızı bilmenizi istiyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.