banner388

Samsun’a yoğun kar uyarısı! Kar kalınlığı 20 cm’i geçebilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Samsun Bölgesi için yaptığı hava tahminlerine göre, Samsun’da gece saatleriyle birlikte kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Samsun’a yoğun kar uyarısı! Kar kalınlığı 20 cm’i geçebilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Samsun Bölgesi için yaptığı hava tahminlerine göre, Samsun’da gece saatleriyle birlikte kar yağışının etkili olması bekleniyor.

28 Şubat 2018 Çarşamba 21:02
Samsun’a yoğun kar uyarısı! Kar kalınlığı 20 cm’i geçebilir

Samsun Haber - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Samsun’da yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor. Adeta bahar havasında geçen Şubat ayının son günlerinde Samsun’a kış tekrar geri geldi. Meteoloji Müdürlüğünün Samsun Bölgesi için yapyığı hava tahminlerinde kent genelinde düşen sıcaklıklarla birlikte gece saatlerinde etkili olmak üzere kar yağışının etkili olmasının beklendiği bildirildi.

Konuya dair Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Ordu'nun kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur, diğer yerlerde ise kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren Samsun'un Merkez ve doğu ilçeleri ile ve Ordu çevrelerinde görülecek yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve zamanla karla karışık yağmur (21-50 mm.), iç ve yüksek (200m. ve üzeri rakımlı) kesimlerde ise yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hissedilir derecede (8 ila 12) azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: İç kesimlerde güney ve batılı yönlerden orta kuvvette, bu gece saatlerine kadar kuvvetli (30-60 km/saat), kıyı kesimlerde ise kuzey ve batılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), bu sabah saatlerine kadar Kastamonu ve Sinop kıyılarında ise zaman zaman fırtına (60-75 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞMUR VE YOĞUN KAR UYARISI

Gece saatlerinden itibaren Samsun'un Merkez ve doğu ilçeleri ile ve Ordu çevrelerinde görülecek yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve zamanla karla karışık yağmur (21-50 mm.), iç ve yüksek (200m. ve üzeri rakımlı) kesimlerde ise yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, Ani sel, Lokal su baskını, Buzlanma ve don olayı vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR İLE SOBA VE DOĞALGAZ KAYNAKLI BACA ZEHİRLENMELERİ UYARISI

Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey ve batılı, iç kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) ve yer yer fırtına (60-75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Bu gece saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette, yüksek rakımlı kesimlerde ise kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, zirai don vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.