banner388

Samsun’a Kardeş Şehir Sierra Leone’den Geliyor

Samsun’u çok sevdiğini dile getiren Dr. Muhammed Fotona, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni Ziyaret Etti.

Samsun’a Kardeş Şehir Sierra Leone’den Geliyor

Samsun’u çok sevdiğini dile getiren Dr. Muhammed Fotona, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni Ziyaret Etti.

13 Mayıs 2016 Cuma 12:56
Samsun’a Kardeş Şehir Sierra Leone’den Geliyor

Türkiye-Afrika Eğitim ve İş Olanakları Çalıştayı’na katılmak üzere Samsun’a gelen Sierra Leone Büyük Elçisi Dr. Muhammed Fotona, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olan Turan Çakır ile bir araya geldiler. Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Necmi Çamaş’ın da yer aldığı ziyarette Büyükelçi Dr. Fotona, Samsun’dan ve büyükşehir belediyesinin hizmetlerinden övgüyle bahsetti.

FOTONA : SAMSUN'U ÇOK SEVİYORUM

Samsun’u çok sevdiğini ifade eden gelen Sierra Leone Büyük Elçisisi Dr. Muhammed Fotona, ülkesinin en çok gelişmiş şehirleri belediye başkanlarının da getireceğini ve Samsun’u gezdireceğini söyledi. Samsun’un çok fazla gelişmiş bir şehir olduğunu ve Büyükşehirin çevre, alt yapısı, şehircilik, doğa, estetik tarzı konularda deneyimlerinden yararlanmak istediklerini dile getiren Dr. Fotona, Samsun’dan öğrenmeleri gereken çok fazla şey olduğuna vurgu yaptı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl yaptığı davetine ülkesinde ortaya çıkan Ebola hastalığı sebebi ile neyazık ki katılamadığını belirten Dr. Fotona, “Samsun artık bizim de şehrimizdir. Geri döndüğümde ilk yapacağım şey, belediye başkanlarımızı arayarak, Temmuz ayı sonuna kadar Samsunu ziyaret için hazırlanmalarını isteyeceğim. Freetown, Sierra Leone’nun en büyük şehri ve aynı zamanda başkentidir. Samsun’a da buraya çok benziyor. Belediye başkanlarımızı getirdiğimiz zaman Samsun’dan ve Büyükşehir Belediyesi’nden çok fazla şey öğrenecekler. Onları dinlendirmeden bütün tecrübelerini aynı zaman da bilgi birikimlerinizi anlatmanızı rica ediyorum. Çünkü Samsun, çok gelişmiş bir şehir” diye konuştu.
Samsun ile Freetown’un kardeş şehir olmasını istediklerini ifade eden Büyükelçi Dr. Fotona, “Hazırlıklarımızı yapıp mutlaka sizinle iletişim kuracağız. Kardeş şehir olmak için gerekli diplomatik yazışmaları başlatacağız. Bunu mutlaka başarmak istiyoruz. Ülkemizde mümbit tarım alanları var. Sizden yatırımcı bekliyoruz. Ayrıca dünyanın en güzel yer altı zenginlikleri de bizde. Bunları çıkarıp işleyerek satıyoruz. Bu sayede her iki şehir de kazanacak” şeklinde konuştu.

ÇAKIR : ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her türde bilgiyi ve tecrübeyi paylaşmak için hazır oldukları altını çizdi. Kardeş şehir konusunda çalışma başlatacaklarını söyleyen Çakır, diplomatik sürecin tamamlanıp hemen sonrasında Freetown ile kardeş şehir olabilmenin  Samsun’u da oldukça mutlu ve mesut edeceğine inandığını da sözlerine ekledi.
1 milyon 200 bin kişinin yaşadığı Freetown, Sierra Leone yarımadasının batı bölgesinde, Afrika’nın Atlas Okyanusu'nda yer alan en önemli limanı. Hükümet binalarına ev sahipliği yapan şehir, ülkenin finans, eğitim, ulaşım, iletişim, kültür merkezi konumunda. Ülkedeki büyük yerel kurum ve kuruluşların genel merkezlerinin yanı sıra uluslararası pek çok şirketinde merkezleri Freetown'da bulunuyor. Şehrin ekonomisi büyük ölçüde Dünya’daki en büyük 4. doğal limanının etrafında dönüyor. Sierra Leone'nin ürettiği ürünler yurtdışına buradan gönderiliyor. Ülke, yiyecek ve içecek sanayi, balıkçılık, ayakkabıcılık, biracılık, sigara ve elmas üretip ihraç ediyor.
Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükelçi Dr. Muhammed Fotona’ya kuş cenneti biblosu hediye etti.
 

Son Güncelleme: 10.06.2016 15:56
Anahtar Kelimeler:
KardeşBüyükelçişehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.