banner388

Samsun’a Dev Sağlık Yatırımı

Son dönemlerde büyük yatırımların yapıldığı Samsun’da, son 5 yılda sağlık sektörüne 500 milyon liranın üzerinde yatırım amaçlı harcama yapıldı.

Samsun’a Dev Sağlık Yatırımı

Son dönemlerde büyük yatırımların yapıldığı Samsun’da, son 5 yılda sağlık sektörüne 500 milyon liranın üzerinde yatırım amaçlı harcama yapıldı.

17 Aralık 2016 Cumartesi 11:21
Samsun’a Dev Sağlık Yatırımı

Konuya dair açıklamalarda bulunan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, son 5 yıl içerisinde Samsun’a yapılan sağlık yatırımları ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Samsun'un Sağlık Bakanlığı nezdinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kılıç, son 5 yılda tamamlanan ve halen süren sağlık yatırımlarıyla birlikte Samsun'a yapılan toplam yatırım miktarının 500 milyon TL’yi aştığını söyledi. Samsun'un 2 bin 623 yatak kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Kılıç, bin 150 yataklı şehir hastanesinin de tamamlanmasıyla Samsun'un Türkiye’nin önde gelen sağlık kentlerinden biri olacağını açıkladı.

"Amacımız ise Atakum bölgesine bir hastane kazandırmak"

Rakamlar hakkında bilgi veren Kılıç, "Şehir hastanesi kapsamında 150 Yataklı Fizik Tedavi ve 100 Yataklı Yüksek Güvenlikli Adil Psikiyatri Hastanesi yer teslimi aşamasında. 400 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 200 Yataklı Onkoloji Hastanesi ve 300 Yataklı KVC / Göğüs Hastalıkları Hastanesi süreçler hala devam ediyor. Yapım süreci halen devam eden sağlık yatırım miktarı 420 milyon TL’ye ulaştı. Bunlardan şehir hastanesi; 225 milyon, Vezirköprü Devlet Hastanesi ve Diş Sağlığı Merkezi 65 milyon, Çarşamba Devlet Hastanesi 61 milyon, Ruh Sağlığı Hastanesi 42 milyon ve Havza Devlet Hastanesi 27 milyon TL’lik yatırım büyüklüğüne sahip. Son 5 yılda tamamlanan Bafra Devlet Hastanesi 53 milyon TL, Terme Devlet Hastanesi 34 milyon TL, Ladik Devlet Hastanesi 4 milyon TL ve Asarcık Devlet Hastanesi 3,5 TL. Bu yatırımların eklenmesiyle Samsun iline yapılan sağlık yatırımı 514 milyon TL seviyesine ulaşıyor. Bu yatırımlar dışında Atakum Bölgesinde SBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Ek Hizmet Binası 2017 yılı içinde hizmete açılacak. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 200 poliklinik odalı yeni poliklinik binasının da hizmete açılması için çalışmalar sürüyor. Asıl amacımız ise Atakum bölgesine bir hastane kazandırmak" dedi.

Son Güncelleme: 19.12.2016 12:14
Anahtar Kelimeler:
SağlıkSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.