banner388

Samsun’a Bağış İçin Geldiler Engele Takıldılar

Almanya'nın Mannheim semtinde yaşamakta olan ve engellilere bağışlamak için Samsun'a getirmiş oldukları engelli minibüsünü yasal bir engel sebebi ile geri götürmek zorunda kalan hayırsever vatandaşlar, yetkililerden yardım istiyorlar.

Samsun’a Bağış İçin Geldiler Engele Takıldılar

Almanya'nın Mannheim semtinde yaşamakta olan ve engellilere bağışlamak için Samsun'a getirmiş oldukları engelli minibüsünü yasal bir engel sebebi ile geri götürmek zorunda kalan hayırsever vatandaşlar, yetkililerden yardım istiyorlar.

25 Eylül 2016 Pazar 17:32
Samsun’a Bağış İçin Geldiler Engele Takıldılar

Almanya'da yaşamakta olan hayırsever Temel Aktaş ile Salih Donat, Türkiye Sakatlar Derneğinin Samsun Şubesi'ne bağış yapmak için akülü engelli araçları, tekerlekli sandalye, yürüteç, çeşitli engelli malzemeleri birde engelli aracını Türkiye'ye getirdiler. Ancak Türkiye'ye geldiklerinde engelli aracının bağışlanamayacağını öğrenmiş olan yardımsever vatandaşlar, diğer malzemeleri Samsun'a bırakarak engelli aracını Almanya'ya geri götürmek durumunda kaldılar. Prosedürden haberdar olmadıklarını söyleyen yardımsever vatandaşlar yetkililerden yardım isteyerek aracı TSD Samsun Şubesi'ne bağışlamak istediklerini belirttiler. TSD Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu da böyle bir araca çok ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, yetkililerden bu konuya bir çözüm bulmalarını talep etti.



"3 BİN KİLOMETRE GELDİK "
Yaklaşık 5 ay önce Samsun'a geldiğini söyleyen Temel Aktaş, " Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'ne geldik ve dernek başkanımızla görüştüm elimizden geldiği kadar derneğe yardım edecek olduğumuzu söyledim. Fikir alışverişinde bulunarak daha sonra ise Almanya'ya geri döndüm. Almanya'daki arkadaşım Salih Donat'la görüşerek Samsun'da bulunan engelli kardeşlerimize yardım etmek için kollarımızı sıvadık. Gerek bizler gerekse çevremizde bulunan yardım sever kişilerden toplamış olduğumuz malzemeleri buraya getirmek için yola çıktık. Kapıkuledeki sınır kapısına geldiğimizde 3 yaşından daha büyük olan araçların bağışlanamadığını öğrendik. 6 gün boyunca Kapıkule sınır kapısında bekledik. Daha sonra ise engelli minibüsü ile beraber içindeki malzemeleri Samsun'a getirdik. Akülü araçlar, tekerlekli sandalyeler ve diğer malzemeleri buraya bıraktık. Fakat prosedürden dolayı engelli minibüsünü buraya bırakamıyoruz. 3 bin kilometre geldik ancak geri dönüyoruz. Cumhurbaşkanımızdan birde başbakanımızdan bu aracın burada kalabilmesi ile ilgili yardım bekliyoruz" dedi.



"PES ETMİYORUZ"
Engelli olan vatandaşlar için bir şeyler yapmak istediklerini söyleyen Salih Donat, "Temel arkadaşım bu konudan bana bahsettiğinde hemen kabul ettim. Almanya’da gerekli olan bütün malzemeleri ve bir de engelli aracını temin ettik. Almanya’da konsolosluktan tüm yasal işlemleri yapıp Türkiye’ye geldik. Sınır kapısında bir engelden dolayı aracın bağışlanamadığını öğrendik fakat yine de yılmadık. Diğer malzemeleri alarak buraya getirdik. Ancak aracı geri götürmek mecburiyetinde kaldık. Yetkililerden de bu aracın Samsunda kalmasını istiyoruz. Burada olan arkadaşlarımızın bu araca ihtiyaçları var. İmkanımız olursa eğer bizler Almanya’dan engelli kardeşlerimiz için daha fazla şeyler getireceğiz. Cumhurbaşkanımızın demiş olduğu gibi ‘yola devam’. Allah izin verirse eğer bu araçlardan buraya getirmeyi istiyoruz" diye konuştu.



"BU ARACA İHTİYACIMIZ VARDI"
Bağış yaptıkları için yardımsever vatandaşlara çok teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, "Yasalar gereği 3 yaşından daha büyük olan aracın gelemediğini öğrendik. Daha önceden bu araçlar, kullanım hakkı bizde olmak üzere belediyelere bağışlanıyordu. Ancak şimdi o yasa ortadan kalktı. Yardımsever vatandaşlarımızın bizlere getirmiş olduğu bu araç şimdi geri yollanacak. Böyle bir araca çok ihtiyacımız var. Gerçekten çok üzüldük. Yetkililerden Samsun milletvekillerimizden yardım istiyorum" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 25.09.2016 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.