banner388

Samsun’a 15 Temmuz engeli: Arap Üniversitesi açılacak mı?

Samsun’un 19 Mayıs ilçesine açılması planlanan Arap Üniversitesi’nin 15 Temmuz sürecinden sonra vakıflar ve yabancıların üniversite açmasının zorlaştırıldığı için beklemeye alındı.

Samsun’a 15 Temmuz engeli: Arap Üniversitesi açılacak mı?

Samsun’un 19 Mayıs ilçesine açılması planlanan Arap Üniversitesi’nin 15 Temmuz sürecinden sonra vakıflar ve yabancıların üniversite açmasının zorlaştırıldığı için beklemeye alındı.

24 Temmuz 2017 Pazartesi 11:28
Samsun’a 15 Temmuz engeli: Arap Üniversitesi açılacak mı?

Samsun haber - Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde Arap öğrencilere yönelik 5 tane tıp fakültesi, 5 tane diş hekimliği fakültesi ve 3 tane mühendislik fakültesinden oluşan bir üniversite açılması için Iraklı bir iş adamı ilçe belediyesinden 150 dönüm yer istedi. 

PROJE ASKIYA ALINDI

Irak, Suriye ve Arabistan’dan gelen öğrencilerin burada eğitim görüp kendi ülkelerinden istihdam edilmesi planlanıyordu. İlçe belediyesinin 300 dönüme kadar yer sağlamasına rağmen 15 Temmuz sürecinden sonra proje askıya alındı. 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin ardından vakıflar ve yabancıların üniversite açması zorlaştırıldı.

OTEL YATIRIMI YAPILACAK MI?

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, ilçeye yapılması planlanan projelerde bahsederek, “Sahil bandı üzerinde otel yapmak istiyor. Ayrıca Kazakistan’dan gelerek yine otel yatırımı yapmak için bizden yer talep eden bir iş adamı daha var. İlçemizde arazi fiyatlarının düşük olması ve doğal yapısı özellikle yabancı yatırımcıların ilgilisi çekiyor” şeklinde konuştu. Özellikle Kızılırmak Kuş Cenneti ve Nebiyan Dağı gibi iki farklı noktasıyla öne çıkan ilçeyi yılda 1 milyon turistin ziyaret ettiği bir nokta haline dönüştürmeyi planladıklarını kaydeden Topaloğlu, “Türkiye’deki 400 kuş türünden 352’si kuş cennetinde yaşıyor. Buradaki çalışmalar sürüyor. Doğal yapısı bozulmadan turizme kazandırılması planlanıyor. Önemli bir diğer noktamız ise Nebiyan Dağı. Kızılırmak kuş cennetine uzaklığı 70 kilometre olan bu noktada rakım 1215. Yaz mevsiminde sahilde 35 derecede kavrulurken burada yorgansız yatamıyorsunuz. Her iki noktada konaklama yatırımı yapılmasının önünün açılmasını bekliyoruz. Hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de özel yatırımcılardan bu yönde talepleri var” dedi.


5 MİLYON LİRALIK PROJE


19 Mayıs’a yapılacak olan Kültür Merkezi projesinin 5 milyon liraya mal edildiğini belirten Başkan Topaloğlu, “Son rötuşlar yapılıyor. Yakın zamanda tamamlanacak. Ve projeyi ihale edeceğiz. Bir buçuk yıl içinde de tamamlanmasını planlanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Dünya Gazete / Ercan Üslü

Son Güncelleme: 24.07.2017 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ugur fb 2017-07-24 11:46:21

Yerim arap üniversitesinı ingiliz uşağımı yetiştirilecek