banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun Yolunda Denetim

Samsun-Ankara yolu üzerinde satış yapan akaryakıt istasyonunda gerçekleştirilen denetimde 13 bin 500 litre kaçak yakıt ele geçirildi.

banner269

Samsun Yolunda Denetim

Samsun-Ankara yolu üzerinde satış yapan akaryakıt istasyonunda gerçekleştirilen denetimde 13 bin 500 litre kaçak yakıt ele geçirildi.

22 Ocak 2017 Pazar 13:16
Samsun Yolunda Denetim

Akaryakıt kaçakçılığına savaş açan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri bu bağlamda çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Ülke çapında 122 akaryakıt istasyonu riskli olarak nitelendirildi ve denetime tabi tutuldu.

Yapılan incelemelerde 3 akaryakıt istasyonunun kaçak yakıt kullandıkları gerekçesiyle faaliyetine son verildi. Ekipler Ankara-Samsun otoyolu üzerinde faaliyet gösteren bir istasyonda gümrük muhafaza ekiplerince yürütülen operasyonda 13 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Bağlantılar Ortaya Çıkarıldı

Alınan numunenin geçersiz çıkması sonucu akaryakıtın kaçak olabileceğinden şüphelenen gümrük muhafaza ekipleri, geniş çaplı bir inceleme başlattı.

Öncelikle kaçak akaryakıtın bulunduğu tank tespit edildi ve kazı çalışmaları başladı. Saatlerce devam eden kazı çalışması sonucu kaçak akaryakıt yüklü tank ile akaryakıt pompalarının bağlantıları ortaya çıkarıldı ve kaçak akaryakıt tankı kepçelerle çıkarılarak sistem işlevsiz hale getirildi. Metrelerce derinlikte kurulan düzenek içerisinde ele geçirilen kaçak akaryakıtın değerinin yaklaşık 43 bin 250 lira olduğu tespit edildi. İstasyonun bağlı olduğu firma yetkilileri hakkında yasal işlem başlatıldı.
 
Son Güncelleme: 22.01.2017 13:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.