banner388

Samsun Yakakent'te dalgakıran

Samsun'un Yakakent ilçe sahilinde dalgakıran yapımına başlandı.

Samsun Yakakent'te dalgakıran

Samsun'un Yakakent ilçe sahilinde dalgakıran yapımına başlandı.

14 Ocak 2021 Perşembe 19:11
Samsun Yakakent'te dalgakıran

Karadeniz'in hırçın sularına karşı 7 adet yapılması planlanan dalgakıranlar ilçe merkezini tehditten koruyacak.
İlçe merkezinde yaklaşık 40-45 yıl önce deniz dalgalarından kıyıdaki evleri korumak amaçlı yapılan taş tahkimatlar, mevcut evlere 15-20 metre kadar kısa mesafede kaldı. Yakakent Belediyesi tarafından 2014 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na dalgakıran yapımı için müracaat edildi. DLH Genel Müdürlüğü’nce planlanan ve projesi hazırlanan dalgakıran yapım işine başlandı. İş makineleri sahilde dalgakıran oluşturmak için yoğun mesai harcıyor.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, Yakakent ilçesi Liman Mahallesi balıkçı barınağının doğusunda kalan bin 100 metrelik alanda, 933 metre uzunluğunda kayalar kaldırılarak, 90 metre açıkta, 60 metre boyunda 7 adet dalgakıran yapılacak.


 

Son Güncelleme: 14.01.2021 22:35
Anahtar Kelimeler:
SamsunYakakentDalkıran
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.