banner388

Samsun ve Türkiye Genelinde Rekor Fidan Dikimi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yapmış olduğu açıklamada Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yeni olarak kayıt yaptıran öğrenci sayısı kadar fidan dikileceğini belirtti.

Samsun ve Türkiye Genelinde Rekor Fidan Dikimi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yapmış olduğu açıklamada Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yeni olarak kayıt yaptıran öğrenci sayısı kadar fidan dikileceğini belirtti.

05 Aralık 2016 Pazartesi 16:27
Samsun ve Türkiye Genelinde Rekor Fidan Dikimi
Bir dizi açılış yapmak ve  temel atma töreni için Samsun’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte önemli projelerin müjdesini verdi. Samsun’da gerçekleştirilen yatırımları yerinde takip etme fırsatı bulan iki bakan, 19 Mayıs Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Münevver Ayaşlı yurdunu ziyaret etti ve burada yapılan fidan dikim etkinliğine dahil oldu.
Bakan Çağatay, Orman ve Su İşleri Bakanlığıyla yaptıkları protokol kapsamında Türkiye genelinde 201 bin fidanın toprakla buluştuğunu, Kredi ve Yurtlar Kurumuna kayıt yaptıracak her öğrenci için bir fidanı toprakla buluşturacaklarını belirtti.

12 bin 500 fidan Samsun’a
Samsun’da bugüne kadar 4 bin 200 fidanın toprakla buluştuğunu ve önümüzdeki ay içerisinde bu sayının 12 bin 500’e yükseleceğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye’de buluna tüm Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kapasitesi 550 bin. Bu bağlamda Türkiye’de Kredi ve Yurtlar Kurumu ormanları olarak bilinen oranların içerisine dikilen fidanların sayısı 550 bin sayısına ulaşacak. Yine sayın bakanımızla gerçekleştirdiğimiz protokol kapsamında önümüzdeki 5 yıl içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yeni kayıt olacak her bir öğrenci için bir fidan toprakla buluşturulacak. Bu da bizi bekleyen 5 yıl içesinde 1 milyondan fazla fidanın dikileceği ve ormanlarımıza kazandırılacağı anlamına geliyor inşallah” şeklinde konuştu.
“Laf üstüne laf koymaya değil, iş üstüne iş yapmaya geldik”
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’na göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şu şekilde sürdürdü:
Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kapasitesi 550 bin. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözü hep aklımızda; ‘nereden nereye.’ Bu 550 bin kapasite sayesinde kimse bir oda da 10-15 kişi kalmıyor. Bazalı sistemde 4 kişilik odalarda kalıyorlar. Banyosu, odanın içerisinde ve toplumsal alanları ayrı şekilde düşünülmüş durumda. Tabii bu hizmetlerden memnun olmayanlarda oluyor. Ama ben onlara bir tek şunu söylüyorum; ‘ biz iş yapmaya devam edeceğiz.’ Başbakanımızın bir sözü var; ‘laf üstüne laf koymaya değil, iş üstüne iş yapmaya geldik.’ Bizim tüm çabamız bunun için. Genç kardeşlerimizin, buradaki öğrenci kardeşlerimizin sağlanan imkanlardan en iyi şekilde faydalanacaklarını ümit ediyorum.” dedi.
Son Güncelleme: 06.12.2016 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.