banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun ve Şırnak kardeş şehir oluyor

Samsun ve Şırnak arasında kardeş şehir protokolü imzalanacak.

banner269

Samsun ve Şırnak kardeş şehir oluyor

Samsun ve Şırnak arasında kardeş şehir protokolü imzalanacak.

03 Mart 2018 Cumartesi 15:10
Samsun ve Şırnak kardeş şehir oluyor

Samsun haber - Şırnak'tan kardeş şehir protokolünü imzalamak için gelen heyet Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret  etti. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanacak olan protokol ile Samsun ve Şırnak arasındaki ilişkilerin gelişmesi hedefleniyor.

İki şehrin birbiriyle yakınlaşması için önemli bir adım olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Memleketimize yıllardır musallat olan terör olayı, aynı ülkenin illerine bile farklı bir bakış acısının oluşmasına neden oluyor. Son zamanlarda özellikle hükümetimizin terör ile ilgili politikası şehirlerin teröristlerden temizlenmesinde etkili oldu. Bundan sonraki süreçte de doğu illerimizle olan bağlantılarımızı arttırarak vatandaşlarımızı bu şehirler arasında gidiş geliş yapmaya teşvik edeceğiz. Şırnak ta, Hakkâri de, Van da, Diyarbakır da bizim memleketimizin bir köşesi. Tüm Türkiye'de oluşan doğudaki terör algısını yok edeceğiz” dedi.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Başkan Yılmaz'a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek Şırnak’ın sembolü olan Nuh'un Gemisi maketini hediye etti. Heyetle birlite gelen Şırnak Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin geçtiğimiz  yıllarda Samsun'da Jandarma Komutanı olarak görev yapmıştı. Samsun'u çok özlediğini her fırsatta geldiğini belirterek Yaşin, Başkan Yılmaz’a 157 şehit veren tugayın plaketini hediye etti.
 

Son Güncelleme: 05.03.2018 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-03-03 20:40:59

Kardeş şehir diyor, terör algısını yıkmak diyo, be adam zaten Türkiye'de değil miyiz kardeş şehir yabancı şehir diye birşey mi var hepsi toprağımız değil mi? önceden kiev di sofya falandı böyle yaparak siz ötekileştiriyorsunuz!!!

Avatar
sasa 2018-03-03 19:32:57

ne alaka la bu şimdi:D:D:D

Avatar
ATSIZ 2018-03-03 21:30:21

He, Şırnak'la kardeş şehir olalım da terör örgütünün Karadeniz'e açılmaya çalıştığı son yıllarda Güneydoğu'dan Samsun'a gezi ayağına gelen terör unsurlarının destekçileri nerede stratejik nokta, vadi, mağara vesaire varsa terör örgütüne bildirsinler...

Avatar
Adem 2018-03-04 17:17:17

Şirnak asiretlerinimi dolduralim tatar asiretini zaten herkesin eller arasi gezme sikintisimi var da burda kardes sehir oldu.turkiye sinurlari icerisinde olan 81il kardes sehirdir..
Boyle provokasyonlara gelmeyin
Ilginize

Avatar
erhan... 2018-03-05 13:03:08

#TÜM ŞEHİRLERİMİZ BİRBİRLERİYLE KARDEŞ ŞEHİRDİR.Böyle iki şehri isimlendirilerek ne yapılmaya çalışılıyor...