banner388

Samsun Valisi Osman Kaymak'tan 15 Temmuz mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak katıldığı şehit yakınları, gaziler ve aileleri adına verilen yemekte 15 Temmuz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Samsun Valisi Osman Kaymak'tan 15 Temmuz mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak katıldığı şehit yakınları, gaziler ve aileleri adına verilen yemekte 15 Temmuz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 10:47
Samsun Valisi Osman Kaymak'tan 15 Temmuz mesajı

Samsun haber - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonunda şehit yakınları, gaziler ve aileleri adına yemek düzenledi.

Yemeğe katılan Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak şehit yakınlarna, gazi ve ailelerine hoş geldin diyerek sohbet etti.


Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Akileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim yaptığı konuşmada, "Bundan bir yıl önce ülkemizi, vatanımızı, milletimizi bölüp parçalamak isteyen hainler, milletimizin ve devletimizin dik duruşu sayesinde o hainleri bir gün sürmeden hüsrana uğratmıştır. 249 şehit ve 2 bin 193 gazimizle ve bütün milletimizle o gece destan yazılmıştır. Ülkemize karşı yapılan bu silahlı darbe girişimi başarısızlığı sonucunda artık ülkemiz yeni bir döneme başlamıştır. Hainlerle ve her türlü kötü örgütlerle sonuna kadar mücadele edilecektir. Türkiye artık eskisinden dala güçlü, daha enerji doludur. Biz buna inanıyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bir yıl önce milletin elinden yaşama sevincini almaya, ülkeyi bölmeye çalışan hainlere fırsat vermeyeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün birinci yıl dönümünde siz değerli ailelerimizi '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı'na davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"BİZİ BÖLMEK İSTİYORLAR"

Tunceli'de görevli olduğu 15 Temmuz'da karakola teröristlerce saldırı yapıldığını söyleyen Vali Osman Kaymak, "15 Temmuz akşamı ben Tunceli Valiliği'nde görevde iken teröristler tarafından bir karakolumuza ciddi bir saldırı oldu. Ankara’dan uçak istedik, ‘mühimmat yok, uçaklar arızalı’ dediler. Sonradan biz bunun farkına varıyoruz ki, teröristleri vurmak için uçak yollamayan, bomba bulamayan o hainler, o gece bizim insanlarımızı öldürmek için bu uçakları ve bombaları kullanmışlar. Bu ülke bulunduğu pozisyon gereği bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde. Bizi bölmek ve parçalamak istiyorlar. Bunu başarmak için de bu örgütleri kullanıyorlar. Amaç Türkiye güçlenmesin, bizlere muhtaç olsun. Allah’a şükür biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, birbirimize kenetlendiğimiz sürece bunların oyunları boşa çıkacaktır. Allah’ın izniyle biz bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. 15 Temmuz darbe gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanlara çıkması ve halkı meydanlara davet etmesi çok önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve siz değerli halkımız meydanlara çıkmasaydı, bu ülke büyük bir kaosa girecekti. Bu batılı ülkeler ülkemiz için böyle bir oyun hazırlamıştı ama siz değerli halkımız, şehitlerimiz ve gazilerimiz buna karşı durdular" dedi. 


"CUMHURİYET MEYDANINA BEKLİYORUM"

O gece insanların şehit olma pahasına kendilerini tankların altına attığını söyleyen Vali Kaymak, "Allah onlara rahmet eylesin. Şehitlik herkese nasip olmuyor. Şehitleri rabbim seçiyor. Siz şehit yakınları, bilesiniz ki sizler çok onurlu insanlarsınız. Siz şehit yakınları biliniz ki, siz bizlere şehitlerimizin emanetisiniz. Bizler için, vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi ve şehit yakınlarını unutmayalım ve onları devamlı hatırlayalım. 15 Temmuz akşamı milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı nasıl yalnız bırakmadıysa, ondan sonraki süreçte de yalnız bırakmayarak Sayın Cumhurbaşkanımızla kenetlendi. Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde aslında bu gün ülkemiz varlık ve yokluk mücadelesi ile karşı karşıya. Onun için gerçekten çok çalışmalıyız. Kurtuluş savaşının ilk kıvılcımını yakmak için Samsun’a çıkan ve kurtuluşun ilk meşalesini burada yakan Atatürk’ü bağrına basan Samsun halkını yarın akşam inşallah Cumhuriyet meydanına bekliyorum. Bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" diey konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.