banner388

Samsun Valisi Osman Kaymak'dan sanayicilere gönderme

Samsun Valisi Osman Kaymak katıldığı Samsun Ticaret Odası (TSO) meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun Valisi Osman Kaymak'dan sanayicilere gönderme

Samsun Valisi Osman Kaymak katıldığı Samsun Ticaret Odası (TSO) meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

29 Kasım 2017 Çarşamba 19:06
Samsun Valisi Osman Kaymak'dan sanayicilere gönderme

Samsun Haber - Samsun Valisi Osman Kaymak, katıldığı Samsun Ticaret Odası (TSO) meclis toplantısında sanayicileri eleştirdi. Davut Altan Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıda konuşan TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Samsun sahibi olduğu alternatifli üretim alt yapıları ve lojistik imkanlarıyla büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak rakamlar bu potansiyele karşılık gelmemektedir. Sahip olduğumuz potansiyelin farkında olarak meclisimizden aldığımız güçle gerek sektörel gerek genel olarak pek çok çalışma yürütüyoruz. 1901 yılında faaliyete başlayan odamız, 35 meslek komitesi, 190 meslek komite üyesi, 79 meclis üyesi Samsun'un gelişimine yönelik çıtayı daha yukarı taşıyor. Tamamen demokratik bir ortamda üyelerimizin vermiş olduğu oylarla seçilen çalışma grupları olan meslek komiteleri, onların içinden seçilen meclis üyeleri ve meclisimizin içerisinden seçilen yönetim kurulumuzla divanımızla, tamamen fahri olarak; 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' düsturuyla maddi hiçbir karşılık almadan kentimize hizmet ediyoruz. Türkiye'nin kuzeye açılan kapısı Samsun sizin desteğinizle birlikte yapılacak çalışmalara çok daha güçlü bir ivme kazandıracaktır. Geçmişten bu güne bölgenin lider kenti olan Samsun bu gün maalesef arzu edilen noktada değildir. Ancak kaybettiğimiz zamana 'ah vah!' etme günü değil, gün Samsun adına bu şehrin kalkınması adına çalışma günüdür" açıklamalarında bulundu. 

Vali Kaymak: “Samsun potansiyelini çok iyi değerlendirmemiş bir il”

Samsun'un bölgenin lider ili olduğunu belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, "Olimpiyatlarla birlikte sporda güzel bir başarı yakaladık ama ilin üretim kapasitesi çok daha önemli. Samsun çok önemli potansiyeli olan bir il. Ama Samsun potansiyelini çok iyi değerlendirmemiş bir il. Hep beraber bu potansiyeli kullanmak için çalışmak durumundayız. Bunu yaparken bir bütün olarak olaya bakmak durumundayız. Herkes buna kafa yormak zorunda. Son zamanda yapılan yatırımlarla Samsun belli bir noktaya geldi. Fakat ayrı ayrı değil hep birlikte hareket etmemiz lazım" diye konuştu. 
 

"Biraz da çocuklarımızın geleceğini düşünelim"

Hava kirliliğinde sanayinin rolüne parmak basan Vali Kaymak, "Ağır ve kirli sanayiyi istemiyoruz. Biraz daha katma değeri yüksek bir sanayi olabilir. Bu noktada medikal sanayi konusunu çok önemsiyoruz. OSB kuruyoruz. Türkiye'de önemli bir sektör olması için çalışıyoruz. Sağlık Bakanımız da bu konuda önemli çaba sarf ediyor. Diğer konularda sizlerin de önerilerini alarak ne yapabileceğimizi konuşabiliriz. Sizlerin görüşleri de bizim için önemli. Bazı sanayici arkadaşlarımız denizin kenarında yer istiyorlar. Harika bir doğal güzelliğimiz var. Fabrikanı biraz daha yukarı da yapabilirsin. Sen yapmışsın deniz kenarına fabrikanı, kesmişsin sahilin önünü 'burası benin' Allah Allah! Yok kardeşim. Bu yönüyle kusura bakmasınlar. Kızılderili atasözü der ki 'Bir gün paranın yenmeyeceğini anlayacaksınız'. O noktada biraz da çocuklarımızın geleceğini düşünelim. Çevredeki yukarıdaki OSB'lere yönelelim. Biraz maliyetler artacaktır. O konuda destek olalım. Oralara gerekirse demir yolları yapalım. Ulaşım imkanlarını hızlandıralım ama gelin bu güzelim sahili koruyalım. Samsun hepimizin” şeklinde konuştu. 

"Samsunspor için elimizi taşın altına koyalım"

Samsunspor'un Süper Lig’de olması gerektiğini belirten Vali Kaymak, "Samsunspor'un tarihine baktığımızda Süper Lig’e alışkın. Böyle bir kültürü var. Önemli sporcular çıkarmış. Samsunspor’u kalkınmanın bir parçası olarak görmemiz lazım. Samsunspor için elimizi taşın altına koyarak seyirci konumundan 'ne yapabiliriz' konumuna geçmek durumundayız” ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından gündem Kasım ayı gündem maddeleri okunarak kabul edildi. Ardından TSO Başkanı Murzioğlu, Kasım ayı faaliyetleri hakkında meclisi bilgilendirdi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-11-30 11:31:06

16 yıldır tek başına iktidar var. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş devlet imkanları elinizde. Engel olan, yapmayın diyen mi var? Bir gecede milletvekili maaşına istediği gibi ayar verebiliyorlar iş hizmete gelince cek cak. Yok öyle bir dünya insanlar aptal değil. Pahalılık her konuda aldı başını gidiyor geçen sene 1400tl olan demir şu anda 2700tl el insaf.