banner388

Samsun Valisi Kaymak'tan yerli otomobil açıklaması

Samsun Valisi Osman Kaymak, yerli otomobil açıklamasında bulundu.

Samsun Valisi Kaymak'tan yerli otomobil açıklaması

Samsun Valisi Osman Kaymak, yerli otomobil açıklamasında bulundu.

03 Mart 2018 Cumartesi 16:53
Samsun Valisi Kaymak'tan yerli otomobil açıklaması

Samsun haber - "Ekonomi Bakanlığı Destek ve Uygulamaları İstişare Toplantısı" Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Davut Altan Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanlığı ve TSO işbirliğiyle yapılan toplantının açılış konuşmasını Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yaptı.

Başkan Murzioğlu, "Ulusal ekonomilerin önündeki sınırların büyük ölçüde kalkmasıyla rakip dünya üreticileridir. Bu nedenle ekonominin en stratejik öznesi olan girişimcilerimizin işi her geçen gün zorlaşmaktadır. Çünkü pasta büyük ama bu pastadan pay almak isteyen aktörlerin sayısı da çok fazla. Bunun için girişimcilerimizi bu rekabet ortamında ayakta kalabilmelerine destek olmamız gerekiyor. Ülkemizin geleceği için girişimcilerimizin var olma çabasını desteklemek büyük önem arz etmektedir" dedi. 

Samsun Valisi Osman Kaymak ise yerli otomobil konusuna değinerek, "Yerli ve milli otomobil ile ilgili ilimizde bir hazırlığımız oldu. Havza ilçemizde 8-10 bin dönüme çıkartabilecek alanlar var. Havza OSB'nin alanını önerdik ama daha büyük bir alan istenirse orayı yerli ve milli otomobil için tahsis edebilecek durumdayız. Bu anlamda yerimizin mukayese üstünlüğüne inanıyoruz. Çünkü deniz, demir ve hava yoluna bu kadar yakın başka bir il zor bulunabilir. O anlamda Samsun'un şanslı bir il olduğunu düşünüyoruz. Bu şansımız inşallah büyüklerimiz tarafından değerlendirilerek yerli ve milli otomobilin ilimize kazandırılmasını önemsiyoruz. Samsun için böyle bir karar verilirse bu şehrimiz için büyük bir kalkınma hamlesi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Toplantı Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Mehmet Yüksel, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüsnü Dilemre, İhracat Genel Müdürü Volkan Ağar, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Mehmet Şahin, Serbest Bölgeler Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk katılımı ile gerçekleşti.


 

Son Güncelleme: 03.03.2018 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okoca 2018-03-04 01:58:33

arabaların fiyatları almış başını gitmiş, fakirliğin dibi görünüyor ülkede, alım gücü, taban yapmış, işsizlik hat safhada, üretim bitirilmek isteniyor, halk baskılanmak isteniyor, sende kalkmış şanslı il yerli otomotiv tatavası yapıyosun, o hurdalara kendin binersin, ben canımı emanet etmiyeceğim, boşuna üretme ayağına halkı dahada fakirleştirmeyin.

Avatar
orhanbey 2018-03-04 02:03:20

elektirikli araçlar daha yaygınlaşmadan vergi getirilmedimi?

Avatar
samsunlu 2018-03-04 08:02:30

samsun kamuoyu sayın valimize bu konuda destek vermeli. 24 mart reis samsuna gelecek bu söz alınmalı... samsun kaderi değişir

Avatar
K k k den 2018-03-04 23:05:23

Bu yorumu gözleri kör kulakları sağır ve bu ülkenin kalkınmasına karşı duranlar vede memleketin ayağa kalkmasindan rahatsız olanlar yapabilir

Avatar
samsunlu 2018-03-05 08:52:23

bizim vekiller samsuna gelmemesi için elinden geleni yapar