banner388

Samsun Valisi Kaymak, muhtarlarla bir araya geldi

Samsun Valisi Osman Kaymak, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlarla bir araya geldi.

Samsun Valisi Kaymak, muhtarlarla bir araya geldi

Samsun Valisi Osman Kaymak, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlarla bir araya geldi.

19 Ekim 2017 Perşembe 11:44
Samsun Valisi Kaymak, muhtarlarla bir araya geldi

Samsun haber - Samsun Valisi Osman Kaymak, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ve beraberinde İlkadım, Atakum ve Canik Muhtarlar Derneği Başkanı ve muhtarlarıyla bir arya geldi.


Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Başkanı Mustafa Öztürk, Vali Kaymak'a teşekkür etti.


Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmada, "Muhtarlar kelimesinin bir anlamı da seçilmiş demektir. Sizler bulunduğumuz mahallelerde devletin tüm kurumlarını temsil eden, bölgedeki halkın merkezi hükümet ve yerel yönetimler ile ilişkilerinde önemli rol oynayan kişilersiniz. Değerli Muhtar Arkadaşlarım; Muhtarlarımızın taleplerini takip etmek ve sonuçlandırmak için Bakanlığımız tarafından birçok yenilikler yapılmıştır. Bunlardan bazıları, Muhtarların taleplerini elektronik ortamda yapılabilmesi için Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Muhtar Bilgi Sistemi ’MUBİS’ adında bir web sitesi oluşturulmuştur.  Bakanlığımızda Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Muhtarlar Daire Başkanlığı kurulmuştur. Muhtarların aldığı maaş yükseltilerek, en önemli talepleri arasında yer alan SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi sağlanmıştır" dedi.


Görevlerin gelip geçici olduğuna belirten Vali Kaymak, "Bu değerli çalışmalarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a şükranlarımı sunuyorum. Şüphesiz hepimiz için bu görevler gelip geçici, ama bu görevleri en iyi şekilde yapabilmek çok önemlidir. Bu vesileyle çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsuru olan, yönetimde katılımcılığı kolaylaştıran, demokrasi zincirinin ilk halkası olan muhtarlarımızın, Muhtarlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Öten yandan Samsun Valisi Osman Kaymak, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı konuşmada şunları söyledi;


"Muhtarlık müessesi; toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Her biri milletin birer ferdi olan ve demokrasinin bir gereği olarak bizzat vatandaşlar tarafından seçilen muhtarlarımız, görev yaptıkları köylerdeki ve mahallelerdeki sorunların çözümü, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda önemli birer hizmet noktasıdır. 

 


Muhtarlarımız köy ve mahallelerinde devletimizin eli, ayağı, kulağı, gözüdür. Muhtarlarımız vatandaşlarımızla devletimiz arasında bilgi akışı sağlayan, vatandaşların sorunlarını isteklerini kamuya ulaştıran mesai arkadaşlarımızdır.
 

Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğu anda ilk olarak başvuracakları kapı muhtarlarımızın kapısıdır.

 


Bu vesile ile yerelde Devletimiz ile vatandaşlarımız arasında bir köprü vazifesi gören, Muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlar ve başarılarının devamını dilerim."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.