banner388

Samsun Valisi Kaymak: Darbe püskürtüldü

Samsun Valisi Osman Kaymak, katıldığı Oradaydık, Unutmadık, Unutturmadık isimli sergi açılışında yaptığı konuşmada, "Allah’a şükür milletimizin feraseti ve Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle bu darbe püskürtüldü" dedi.

Samsun Valisi Kaymak: Darbe püskürtüldü

Samsun Valisi Osman Kaymak, katıldığı Oradaydık, Unutmadık, Unutturmadık isimli sergi açılışında yaptığı konuşmada, "Allah’a şükür milletimizin feraseti ve Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle bu darbe püskürtüldü" dedi.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 15:17
Samsun Valisi Kaymak: Darbe püskürtüldü

Samsun haber - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Oradaydık, Unutmadık, Unutturmadık isimli 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi açılışına katıldı.


15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili önemli mesajlar veren Samsun Valisi Osman Kaymak, "Bugün, 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü. 1 yıl önce Türkiye’de uluslararası güçlerin maşası olan FETÖ tarafından Türkiye, bölünmeyle ve yok edilmeyle karşı karşıya bırakıldı. Ama Allah’a şükür milletimizin feraseti ve Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle bu darbe püskürtüldü. Türkiye büyük bir tehlikenin eşiğinden geri döndü. Çanakkale’de bizi dize getiremeyenler 15 Temmuz darbesiyle belki de amaçlarına ulaşacaklardı ama milletimiz kenetlenerek bunu püskürttü. Bizler bir ve beraber oldukça hainler emellerine ulaşamayacaklar" dedi.


"15 TEMMUZLARIN YAŞATILMASI LAZIM"

Türkiye’nin birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı olduğunu belirten Vali Kaymak, "Bu olayları da birlik ve beraberlikle aşmış olduk. Bu anlamda 15 Temmuzların yaşatılması lazım. Bugün daha taze ancak gelecek yıllarda bu darbenin ayrıntılarını çocuklarımıza çok iyi anlatamazsak bunlar yeni bir kalkışma planları yapacaktır. Ben İhlas Haber Ajansı’na bu olayları gelecek nesillere aktardığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.


"EN TRAVMATİK OLAY"

Sergi açılışına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise "Bundan tam bir yıl önce 15 Temmuz 2016'da güne o kadar iyimser bir başlangıcımız vardı ki, o günü dün gibi hatırlıyoruz. Biz o gün Samsun'da iki bakanımızı misafir ediyorduk. Bakanlarımızla birlikte Samsun Golf Sahası'nın açılışını yapmıştık. Saat 19.00 gibi sosyal medyada, o hain darbe girişimi ile ilgili haberler çıkmaya başladı. O gece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bugüne kadar yaşanmış en travmatik, en hain, en akıl almaz geceyi yaşadık. Ama biz bunu 'bir hain kalkışma' cümlesiyle ifade edersek eksik ifade etmiş oluruz. Bugün bunun seneyi devriyesi" diye ifade etti. 

"ALLAH BU MİLLETİ KORUSUN"

Bu gecede Cumhuriyet Meydanı'nda anma etkinliği düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Yılmaz, "Bu ülkenin geleceğine yönelik olan bu hain saldırı sadece Cumhurbaşkanına, yönetim kadrosuna yönelik bir kalkışma değildi. Bu, tırnaklarımızla kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkıp başka devletçikler, başka işgalci devletler kurulmasına yönelik bir hareketti. Tıpkı Libya'da, Suriye'de olduğu gibi hain bir olaydı. Allah bu milleti korudu. Allah’ım insanların dualarını kabul etti ve ülkemiz geleceğe doğru umutla koşmasına devam etti. Sergide emeği geçen İHA çalışanlarına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


Sergi açılışına Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mahmut Ulubay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdüresi Hanife Papila, Samsun Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürü Uğur Fidan ve FBM Tıp Merkezi sahibi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.