banner388

Samsun Valisi Kaymak 15 Temmuz'u böyle anlattı

Samsun Valisi Osman Kaymak, 15 Temmuz tarihinde görev yaptığı Tunceli'de yaşadıklarını anlattı.

Samsun Valisi Kaymak 15 Temmuz'u böyle anlattı

Samsun Valisi Osman Kaymak, 15 Temmuz tarihinde görev yaptığı Tunceli'de yaşadıklarını anlattı.

13 Temmuz 2017 Perşembe 09:34
Samsun Valisi Kaymak 15 Temmuz'u böyle anlattı

Samsun haber - Yayınlanan valiler kararnamesiyle 4 Temmuz tarihinde Samsun'da göreve başlayan Vali Osman Kaymak, hain darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz yılnömüne kısa bir süre kala önemli açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz'da karakol basan çok sayıda teröristin vurulması için Ankara'dan uçak istediğini söyleyen Kaymak, FETÖ'cü jandarma komutanı tarafından "Mühimmat bulunmuyor" dediği öğrenildi.

15 Temmuz'da yaşadıklarını anlatan Vali Kaymak, "Darbe girişimi yaşandığı gün ben Tunceli Valisiydim. O gün bizim ilimize bağlı Nazımiye ilçesindeki Kılköy Karakoluna bir saldırı oldu. O saldırıda bombalı araçla ilçeye geldiler. Saldırı yapan teröristleri İHA’larla tespit ettik. 20-30 kişilik bir grup olduklarını gördük. Saat 16.00-17.00 şuan FETÖ’den içeride yatan o zamanın FETÖ’cü jandarma komutanı beni arayarak bölgede teröristlerin olduğunu söyledi. Ben de, ‘hemen uçak çağıralım’ dedim. ‘Çağırdık’ dediler. Sonra saat 18.30 civarında tekrar beni arayarak, ‘Sayın Valim, Ankara’da arıza varmış, mühimmat bulunamıyor, uçak gelemedi’ dedi. Ben de daha önceki isteklerimizde sürekli geldiği için herhalde gelir diye düşündüm. Saat 22.30 gibi İstanbul Boğaz Köprüsü’ne tanklar çıkınca biz de anladık ki Nazımiye ilçesinde karakol basan teröristler için bulunmayan bombalar meğer İstanbul’da Ankara’da kendi vatandaşlarımızın bombalanması için hazır tutuluyormuş. Maalesef ben buna şahit oldum” dedi.

SALDIRDILAR

70 kişilik terörist grubunun Nazımiye ilçesini işgal etmeye geldiğini belirten Vali Kaymak, "Nazımiye ilçesine 2 defa terör saldırısı oldu. İkisinde de 2’şer şehit verdik. Karakolumuza çok ciddi bir şekilde saldırı gerçekleştirildi. Kılköy Karakoluna yapılan saldırıda bomba yüklü aracı geride karşıladığımız için şehit vermedik, 1 askerimiz yaralandı. Ertesi günü ise bizim vurmadığımız o teröristler gelip Nazımiye ilçesini tamamen işgal edecek şekilde ciddi bir saldırı yaptılar. 70 kişiyle geldiler. O gün de 1 şehit, 1 yaralı verdik. O gün görev yapan özel harekatçı kardeşlerim bunlara karşı çok ciddi bir mücadele verdiler. Biz o sıralarda o bölgede çok sayıda şehit verdik. Daha sonraki operasyonlarda da şehitler oldu. FETÖ nedeniyle kendilerine darbe vuramadığımız insanlar sana darbe vuruyor. O anlamda da 15 Temmuz’da bunu görmüş olduk” diye konuştu.

İMHA EDİLDİ

15 Temmuz sonrası teröristlere yapılan operasyonların daha etkili olduğunun altını çizen Kaymak, "3 yıl görev yaptığım Tunceli’de, içimizdeki hainler ayıklandıktan sonra terörle mücadele konusunda çok yol aldık. Daha önceki olaylarda da yine teröristleri tespit etmiştik. Tespit ettiğimiz 19 nokta, gece 2 saat bombalandı maalesef 1 tane terörist vuramadık. 15 Temmuz’dan sonra vatansever komutanlarımız göreve geldikten sonra tek bir bombayla çok sayıda terörist öldürdük. 15 Temmuz sonra yapılan bombardımanlarda tek bir bombayla Kuru Deresi’nde 15 kişi, Kızıl Mescit’te 15 kişi, Ali Boğazı’nda 14 terörist etkisiz hale getirildi. 15 Temmuz sonrası her attığımız bombadan sonra 14-15 terörist etkisiz hale getirildi. DHCKP-C’nin dağ kadrosunun sığındığı sığınağı tespit ettik. Orada 12 DHKP-C’li teröristi öldürerek DHCKP-C’nin dağ örgütünün tamamını imha ettik. İçimizdeki birlik ve beraberliği muhafaza edersek, hainler aramızdan ayıklandığı zaman nasıl bir yol aldığımıza bire bir ben şahit oldum. Devletimizin terörle mücadelede sarf ettiği emekler çok fazla. Bizim çok ciddi manada askeri gücümüz var. Komandolarımız, İHA’larımız, uçaklarımız, helikopterlerimiz ve en iyi-etkili silahlar bizde mevcut. Hala teröristlerin gelip de şehir basması, şehit vermemiz kabul edilecek bir şey değildir. Ben bu konuyu onlarla sürekli tartışıyordum. Ama anladık ki içimizde hainler olduğu zaman maalesef bunlar sonuç vermiyor. Dede Korkut’un bir sözü var, ‘Hırsız evden ise kapı kilit tutmaz oğul.’ Şimdi hırsızlar ayıklandı, çok ciddi sonuçlar alınıyor" dedi.

ETKİNLİK YAPILACAK

15 Temmuz 2017 Cumartesi günü gecesi Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.